Yosemite NP - Wildernis, watervallen en wilde dieren

Gaan!

Beste tijd:
Voorjaar
Het hangt er van af wat je wilt doen, maar het voorjaar biedt (wat spektakel betreft) het meest. Er is veel water in de diverse watervallen, waardoor je bijvoorbeeld de Yosemite Falls kunt zien. Veel bloemen bloeien, waardoor sommige vlaktes in een kleurenspektakel veranderen. Daarnaast zijn veel dieren actief op zoek naar een partner. Het nadeel is dat het gebied dan letterlijk wordt overspoeld met toeristen. Al blijven de meeste bezoekers in de Yosemite-vallei. Al kunnen populaire wandelingen als die naar Half Dome en Yosemite Falls erg druk worden. Ga dus erg vroeg op pad en vermijd het weekend. En vraag in het bezoekerscentrum hoe je het beste de diverse wandelingen of tours kunt plannen.

Zomer
In de zomer valt Yosemite Falls langzaam droog. Dan is het hier ook vaak warm en erg druk.


Ook hier geldt: vermijd de weekenden en ga bij wandelingen vroeg op pad, zodat je alleen bent.

Najaar
Nog steeds is een van de belangrijkste attracties, Yosemite Falls, droog. Ook al zorgen de eerste regenbuien dat de waterval tot leven komt. Het klimaat is in deze tijd lekker en het aantal bezoekers is veel minder groot dan in de zomer. Maar het kan op sommige plekken nog druk zijn. Zeker als langs een weg bijvoorbeeld een bruine of zwarte beer wordt gespot.

Winter
Net als bij Yellowstone is Yosemite in de winter ideaal voor avonturiers. Wel heb je kans dat sommige wegen afgesloten zijn door de sneeuw.

Let op!
Net als in veel andere wildparken in de VS moet je rekening houden met beren. Deze dieren ruiken voedsel op honderden meters afstand. En breken soms auto's open. Wie gaat kamperen wordt aangeraden hun voedsel in de speciale stalen containers op te bergen die je overal ziet.


Vraag in de bezoekerscentra hoe je nachtrust is gewaarborgd.

Hoe kom ik er?
Yosemite ligt op de bekende route door het Westen van Amerika. Veel Nederlanders rijden in enkele weken langs de vele Nationale Parken zoals Grand Canyon, Death Valley en Bryce Canyon. Yosemite ligt bijvoorbeeld 315 kilometer van San Francisco en 435 kilometer van Death Valley.

Het park heeft drie toegangen: één in het westen, één toegang in het zuiden en één toegang in het oosten. Zorg dat je in ieder geval de Tioga Pass Entrance (in het oosten) in je route op neemt. Dit is de meest indrukwekkende route. De Tioga Road loopt van oost naar west door het park. Hij sluit in het westen aan op de Big Oak Flat Road.

Yosemite NP op de kaart

Meer over deze droomplek

Yosemite NP - Wildernis, watervallen en wilde dieren

Yosemite NP - Wildernis, watervallen en wilde dieren

Ontdek de 24 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel door Yosemite Valley. Beklim de beroemde Half Dome en Yosemite Falls. En zie de zonsondergang bij Glacier Point.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.