Great Barrier Reef - Het grootste organisme ter wereld

Gaan!

Beste tijd:
Het rif kent feitelijk maar twee seizoenen. Januari, februari en maart is het natte seizoen, als de monsoon voorbij trekt. Dit betekent regen in de morgen en namiddag. De helderheid van het water laat te wensen over. De rest van het jaar kun je goed snorkelen en duiken, maar in oktober, november en december is het zicht onderwater het best. In november kun je het voortplanten van het koraal meemaken, terwijl van juni tot november honderden bultruggen voorbij trekken.


Let op!
Wie zijn handen of voeten openhaalt aan het koraal, krijgt mogelijk een bacteriële infectie. Behandelen met jodium werkt erg effectief. Koraal is extreem breekbaar, waardoor je snel veel stuk maakt. Gebroken koraal sterft af en het duurt tientallen jaren voordat het weer is aangegroeid. Steun dus niet op het koraal.

Af en toe raken duikers of snorkelaars zoek bij excursies. Eén van de meest recente gevallen was in mei 2008 toen twee duikers een nacht op open zee moeten door brengen voordat ze werden gered.


Het geeft maar weer eens aan dat je goed moet opletten waar de boot is en altijd zorgen dat je laat weten wat je doet. Al kan het altijd gebeuren …

Hoe kom ik er?
De meeste boten voor duikers en snorkelaars vertrekken uit Cairns en Port Douglas in het noordoosten van Australië. Cairns is vanuit steden als Melbourne, Sydney en Darwin goed met het vliegtuig te bereiken.

Great Barrier Reef op de kaart

Meer over deze droomplek

Great Barrier Reef - Het grootste organisme ter wereld

Great Barrier Reef - Het grootste organisme ter wereld

Ontdek de 19 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Snorkel met een zeebioloog. Zie de voortplanting van het koraal. Zoek naar doejongs, haaien of manta's. En speel Finding Nemo na.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.