Great Barrier Reef - Het grootste organisme ter wereld

Publiekstrekkers

Het aantal soorten vis op dit koraalrif is extreem groot. Veel mensen hopen vooral dieren als zeeschildpadden, haaien en natuurlijk Nemo te zien.

3. Bultkoppapegaaivis

engels: humphead parrotfish latijn: bolbometopon muricatum
Een bultkoppapegaaivis op het Great Barrier Reef.
Leonard Low

De bultkoppapegaaivis is één van de dertig soorten papegaaivissen die rond het Great Barrier Reef leven. Het is de grootste van allemaal en kan meer dan een meter lang worden. Ze zijn eenvoudig te herkennen aan hun grote bult op hun voorhoofd. Op het rif worden vaak grote groepen papegaaivissen gezien, vaak van meerdere soorten. Ze eten het koraal, je kunt hun tanden horen als ze het koraal afschrapen. Opmerkelijk genoeg gebruiken ze ook af en toe hun kop om stukken koraal los te slaan. Het dier heeft een speciale klier waarmee het ´s nachts een doorzichtig vlies maakt om zich heen. Hierdoor kunnen roofdieren het dier niet traceren. Daarnaast verandert de papegaaivis gedurende zijn leven van geslacht. Sommige bultkoppapegaaivissen zijn schuw, anderen zijn inmiddels gewend geraakt aan duikers.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 50-75%

Deel

Meer over deze droomplek

Great Barrier Reef - Het grootste organisme ter wereld

Great Barrier Reef - Het grootste organisme ter wereld

Ontdek de 19 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Snorkel met een zeebioloog. Zie de voortplanting van het koraal. Zoek naar doejongs, haaien of manta's. En speel Finding Nemo na.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.