Shark Bay - Fossielen, evolutie en moderne natuurbescherming

Publiekstrekkers

De beroemde dolfijnen en zeekoeien moet je zien. Maar hier leeft bijvoorbeeld ook: Westelijke buidelhaas, thermometervogel en borstelstaartkangoeroerat.

14. Emoe

engels: emu latijn: dromaius novaehollandiae
In Shark Bay leven mens en dier vaak samen, zoasl deze emoes bij Monkey Mia.
Robert Young

De emoe is na de struisvogel de grootste nog levende vogelsoort ter wereld. En de grootste van Australië. De vogel komt in de meeste gebieden van het continent voor, behalve gebieden waar veel mensen worden, die dicht bebost zijn of het hart van de Outback. Deze opmerkelijke vogel is 1,50 tot 2 meter hoog en weegt tot 60 kg. Het mannetje is gewoonlijk wat kleiner als het vrouwtje. Jonge dieren zijn opmerkelijk grijs van kleur met witte strepen. Het zijn territoriale dieren, een paartje emoes zal hun leefgebied fel verdedigen. Onderzoekers hebben achterhaald dat emoes er waarschijnlijk gelijktijdig met de dinosauriërs rondliepen, zo'n 80 miljoen jaar geleden. Deze loopvogels hebben zich goed aangepast aan het hete continent waar ze op leven. De veren zijn licht van kleur, behalve de punten. Deze absorberen het zonlicht, maar ze zijn door het lichtere deel van de huid geïsoleerd. Het verenpak laat maar zo'n 2% van de zonnewarmte door. In en rond Shark Bay heb je een goede kans ze te zien.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 50-75%

Deel

Meer over deze droomplek

Shark Bay - Fossielen, evolutie en moderne natuurbescherming

Shark Bay - Fossielen, evolutie en moderne natuurbescherming

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Shark Bay is bizar. Het is de beste plek ter wereld om zeekoeien en dolfijnen in het wild te zien. Het is ook beroemd vanwege de oudste nog levende fossielen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.