Shark Bay - Fossielen, evolutie en moderne natuurbescherming

Publiekstrekkers

De beroemde dolfijnen en zeekoeien moet je zien. Maar hier leeft bijvoorbeeld ook: Westelijke buidelhaas, thermometervogel en borstelstaartkangoeroerat.

13. Rode reuzenkangoeroe

engels: red kangaroo latijn: macropus rufus
Een rode reuzenkangoeroe tussen het struikgewas.
Ian Sanderson

De rode reuzenkangoeroe is het bekendst (en opvallendst) van de ruim 50 soorten kangoeroes die in Australië rond lopen. Het is tevens de grootste van allemaal. De mannetjes kunnen bijna anderhalve meter lang worden, de vrouwtjes ongeveer een meter. Ze zijn daarnaast te herkennen aan hun grijzige vacht, terwijl die van de mannetjes rood is. Ze leven vooral in het droge hart van Australië, maar worden ook geregeld in Shark Bay gespot. Hun voedsel bestaat vooral uit spinifex, een grassoort. Hun bijzondere manier van lopen is wereldberoemd, bij gevaar kunnen deze dieren drie meter hoge sprongen maken. Ook de gevechten bij mannetjes, waarbij ze elkaar schoppen en leunen op hun staart, maken deze dieren erg bijzonder.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 25-50%

Deel

Meer over deze droomplek

Shark Bay - Fossielen, evolutie en moderne natuurbescherming

Shark Bay - Fossielen, evolutie en moderne natuurbescherming

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Shark Bay is bizar. Het is de beste plek ter wereld om zeekoeien en dolfijnen in het wild te zien. Het is ook beroemd vanwege de oudste nog levende fossielen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.