Tasmanië - Vreemde dieren in oeroude wildernis

Doen!

Het eiland Tasmanië biedt talloze excursies. Hier vind je tips om een keuze te kunnen maken. Met bekende, maar ook minder bekende dingen om te doen. Oordeel zelf.

9. Snuif cultuur met de nazaten van de Aboriginals

Een karakteristieke Aboriginal-tekening in Tasmanië.
Jahadi
Het verleden van de Aboriginals op Tasmanië is mensonterend te noemen. Gelukkig is de houding tegenover Aboriginals de afgelopen decennia veranderd. De inwoners met nog enig Aboriginal-bloed in zich zijn trots op hun afkomst en proberen hun cultuur in stand te houden. Een cultuur die in goede relatie met de natuur is ontstaan. Toeristen kunnen proeven aan die cultuur. Onder leiding van een gids kan je bijvoorbeeld kennis maken met 'bushtucker' (voedsel van het land) en wandelingen maken waarbij wordt uitgelegd hoe ze hier overleefden. Het is ook mogelijk om heilige plaatsen te bezoeken zoals Bedlam Walls, Wybalenna (op Flinders Island), Henty Dunes en Rocky Cape. Dan gaan de verhalen pas echt leven.

Deel

Meer over deze droomplek

Tasmanië - Vreemde dieren in oeroude wildernis

Tasmanië - Vreemde dieren in oeroude wildernis

Ontdek de 17 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Help de Tasmaanse duivel. Wandel de beroemde Overland Trail. Duik het immense oeroude loofbos in. En vergaap je aan de meest vreemde diersoorten.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.