Tasmanië - Vreemde dieren in oeroude wildernis

Mijn wensenlijstje

De documentaires op televisie zijn veelzeggend.

De Tasmaanse duivel dreigt uit te sterven. Niet door overbejaging of door verlies van leefgebied. Maar door kanker. Talloze mensen zetten zich in om het dier voor uitsterven te behoeden. En dat wil ik zien en begrijpen hoe dat eventueel mogelijk is.

Op Tasmanië moet je de wandelschoenen aan doen. En één van de bekende wandelroutes lopen. Aan het einde van de dag tentje opzetten en zien hoe de zon onder gaat en weer op komt.

De lijst met vreemde dieren op dit eiland is lang. En, gelukkig genoeg, komen nog genoeg soorten op talloze plekken voor. Dus heb je een gerede kans om er een paar tegen komen. Wees altijd voorbereid als je bijvoorbeeld graag een foto van een vogelbekdier wilt maken. Je kunt maar zo oog in oog staan met dit vreemde dier.

Ik ben niet zo'n vogelaar, maar Bruny Island is toch wel een bezoek waard. Ook al om de vogelaars te bekijken die hun uiterste best om de 12 unieke soorten te spotten.

Van de Aboriginal-cultuur hier is weinig over. Het is ook een weinig positief verleden. Ik wil nog kijken of er iets van dit verleden is te vinden.

De ruige kust biedt mooie vergezichten. Een goede plek om mooie foto's te maken.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Tasmanië: een Droomplek.

Het eiland Tasmanië is ideaal voor wandelaars en natuurliefhebbers. Een ruig gebied met talloze nationale parken. Waar je in een decor van rivieren, bergen en bossen kunt dwalen. Het eiland ligt tussen het vasteland van Australië en Nieuw-Zeeland in.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. Dieren als mierenegel, vogelbekdier en bizarre buideldieren en 'vreemde' vogels.
  2. 37% van het land is inmiddels beschermd gebied.
  3. Hier groeien de grootste loofbomen ter wereld.

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Tasmanië - Vreemde dieren in oeroude wildernis

Tasmanië - Vreemde dieren in oeroude wildernis

Ontdek de 17 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Help de Tasmaanse duivel. Wandel de beroemde Overland Trail. Duik het immense oeroude loofbos in. En vergaap je aan de meest vreemde diersoorten.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.