Tasmanië - Vreemde dieren in oeroude wildernis

Publiekstrekkers

Verbaas je over de gewone mierenegel, vogelbekdier, Tasmaanse duivel, grondpapegaai, roodbuikpademelon, Tasmaanse buideldas en wombat.

1. Vogelbekdier

engels: platypus latijn: ornithorhynchus anatinus
Een vogelbekdier laat zich in het wild bekijken in Tasmanië.
ccdoh1

Dit is de thuishaven voor één van de meest vreemde wezens op aarde. Het vogelbekdier komt alleen op Tasmanië en het vasteland van Australië voor. Dit zoogdier wordt gezien als levend bewijs voor de evolutie. Want het heeft ook kenmerken van vogels en reptielen. De snavel valt het meest op en is zacht in plaats van hard zoals bij vogels. En het dier legt eieren…

Het vogelbekdier leeft in het water en eet kleine diertjes als wormen en weekdieren. En als hij de kans krijgt ook een vis, want het dier is opvallend snel onderwater. Hiervoor gebruikt hij zijn zwemvliezen, die tussen zijn poten zitten. De beste kans om ze te zien is aan het begin of het einde van dag, het zijn eigenlijk nachtdieren. Ze zitten zowel in kreken, rivieren als meren. Maar je moet geluk hebben om ze te zien.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 0-25%

Deel

Meer over deze droomplek

Tasmanië - Vreemde dieren in oeroude wildernis

Tasmanië - Vreemde dieren in oeroude wildernis

Ontdek de 17 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Help de Tasmaanse duivel. Wandel de beroemde Overland Trail. Duik het immense oeroude loofbos in. En vergaap je aan de meest vreemde diersoorten.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.