Uluru & Kata Tjuta - Zee-monument in de woestijn

Doen!

De zonsondergang staat bij bijna iedereen op het programma. Maar dit gebied biedt veel excursies, waaronder veel bijzondere. Hieronder een opsomming.

7. Reis en slaap in een 4x4

Een campervan geeft optimale vrijheid en toch vierwielaangedreven kracht.
Corno van den Berg

Het is een ietwat vreemde combinatie. Een woeste 4x4 Toyota Landcruiser die tevens fungeert als camper. Maar het geeft ultieme vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt en daarna kamperen waar je wilt. Want in Australië is wild kamperen niet verboden. Let wel; in nationale parken zoals Uluru moet je een vergunning hebben. Maar de campings bieden goede mogelijkheden.

Deze manier van reizen is extreem populair. Met name voor de route dwars door de Outback van Adelaide (in het zuiden) naar Darwin (in het noorden). Ook kun je vanuit Darwin vrij eenvoudig deze auto's huren en zo naar Uluru reizen, zonder naar Adelaide te gaan. Dit soort meerdaagse ervaringen zijn erg bijzonder, zeker als je aan het einde van de dag de zon onder ziet gaan. En 's ochtends weer ziet op komen.Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Uluru & Kata Tjuta - Zee-monument in de woestijn

Uluru & Kata Tjuta - Zee-monument in de woestijn

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de zon ondergaan bij Uluru. Maak kennis met de Aboriginals. Beklim de rots of juist niet. Zoek de rust bij Kata Tjuta.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.