Uluru & Kata Tjuta - Zee-monument in de woestijn

Mijn hoogtepunten

Aan het einde van de dag zoek ik (en veel anderen) een goed plekje voor een 'sundowner'; een drankje terwijl de zon langzaam ondergaat.

Maar ik heb alle tijd. Dus blijf ik wat langer. Op de dag er na kleurt de rots langzaam rood, oranje en alle tinten ertussen. Ik open een fles wijn en proost op het mooie leven. Ja, aan de andere kant van de wereld ...

Een perentie (or reuzenvaraan) komt langzaam naar me toe. Ik hou me stil, maar hij heeft me allang gezien. Bang is hij niet. Met zijn tong 'ruikt' hij me, hij stopt, kijkt me aan en gaat weer verder op zoek naar een maaltje. Ik sta niet op zijn menu. Gelukkig.

Ik parkeer de 4x4 Landcruiser op een camping. Eerst denk ik: jammer. Dit is de beroemde Outback en daar moet ik in het wild slapen. Maar er komen nog genoeg dagen om wild te kamperen. En de geluiden van buiten dringen toch wel door, net als de 'sundowner' die hier standaard is.

Ik boek een vier uur durende tour met een Anangu-gids. Deze vrouwelijkse Aboriginal legt me de heilige waarde van het gebied uit, waardoor Uluru en de betekenis ervan voor hen veel meer waarde krijgt. Ook krijg ik een kijkje in de keuken van bushfood en hoe je hier het hele jaar door kan leven. Kennis van de jaargetijden, bloeiwijzen en diergedrag is daarbij essentieel.

Tijdens The Valley of the Winds-wandeling bij Kata Tjuta word ik één met het gebied. En begrijp ik waarom de oorspronkelijke bewoners een belangrijke functie voor dit gebied in hun leefwereld hebben ingericht. En dat de toeristen die moeten respecteren.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Uluru & Kata Tjuta: een Droomplek.

Uluru (voormalig Ayers Rock) behoort tot de bekendste natuurmonumenten ter wereld. Deze immense rots in de Outback van Australië is beroemd vanwege de Aboriginals, hun religie, de unieke rotstekeningen; voor hen is het een heilige plek. Wie een rondreis door Australië maakt moet dit Werelderfgoed niet vergeten.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. Uluru is een extreem bijzondere rots, met een bijzonder religieus verleden.
  2. Het onbekendere Kata Tjuta is een goed gebied om te wandelen.
  3. De Aboriginals leven hier nu nog hun eigen leven.

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Uluru & Kata Tjuta - Zee-monument in de woestijn

Uluru & Kata Tjuta - Zee-monument in de woestijn

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de zon ondergaan bij Uluru. Maak kennis met de Aboriginals. Beklim de rots of juist niet. Zoek de rust bij Kata Tjuta.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.