Uluru & Kata Tjuta - Zee-monument in de woestijn

Publiekstrekkers

Natuurlijk moet je Uluru en Kata Tjuta zien. Maar de grotere Mount Conner wordt vaak overgeslagen. Net als het Anangu-dorp Mutitjulu.

1. Uluru (of Ayers Rock)

Uluru in het laatste daglicht.
Corno van den Berg

Uluru wordt als naam steeds meer gebruikt, terwijl het gebruik van de aloude naam Ayers Rock bijna verboden is. Het is de originele naam die de Anangu al eeuwenlang gebruken voor deze immense rots. De rots is verbonden met hun mythologie, die door anderen vaak als Droomtijd wordt betiteld. Voor hen hebben alle facetten van de rots een bepaalde betekenis. En zijn ze met elkaar verbonden in de mythologie. Zo zijn bepaalde scheuren in de rots voor hun het resultaat van een harde strijd tussen twee mythologische wezens uit de Droomtijd. Uluru is iets meer dan 4.5 km lang en zo’n 2.5 km breed. Zowel Uluru als Kata Tjuta varieren in kleur zodra lichtval verandert. Dit komt met name door de oxidatie van het metaal in de rots. Ze kunnen rood tot okergeel worden. Je kunt op Uluru diverse duizenden jaren oude rotstekeningen vinden.

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Uluru & Kata Tjuta - Zee-monument in de woestijn

Uluru & Kata Tjuta - Zee-monument in de woestijn

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de zon ondergaan bij Uluru. Maak kennis met de Aboriginals. Beklim de rots of juist niet. Zoek de rust bij Kata Tjuta.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.