Uluru & Kata Tjuta - Zee-monument in de woestijn

Publiekstrekkers

Natuurlijk moet je Uluru en Kata Tjuta zien. Maar de grotere Mount Conner wordt vaak overgeslagen. Net als het Anangu-dorp Mutitjulu.

5. Dingo

engels: dingo latijn: canis lupus dingo
Een dingo komt kijken bij toeristen bij Uluru.
Corno van den Berg

De dingo is al jaren voer voor wetenschappers. Volgens velen is het een verwilderde hond, die van nature niet in Australië voorkomt. Waarschijnlijk stammen deze dieren uit Zuid-China, al denken anderen dat hij afstamt van de Indische Steppewolf of de wilde hond die in Nieuw Guinea en Papua Nieuw Guinea rond loopt. Ze zijn door de Aboriginals zo’n 5.000 jaar geleden als huisdier meegenomen. En daarna verwilderd, waarbij ze zich hebben aangepast aan de specifieke omstandigheden die in Australië gelden, zoals het klimaat en bijzondere dieren die er leven. Opvallend genoeg doden ze ook voor hun plezier. Wat ze weinig populair maakt bij de boeren. Dingo’s zijn opvallend klein en lijken op een hond. Je kunt ze overal in de Outback tegen komen, zelfs bij het altijd drukke Uluru.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 50-75%

Deel

Meer over deze droomplek

Uluru & Kata Tjuta - Zee-monument in de woestijn

Uluru & Kata Tjuta - Zee-monument in de woestijn

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de zon ondergaan bij Uluru. Maak kennis met de Aboriginals. Beklim de rots of juist niet. Zoek de rust bij Kata Tjuta.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.