Fjordland NP - Thuisbasis van Milford en Doubtful Sound

Doen!

In Fjordland kun je talloze excursies maken. Hieronder vind je een lijst met populaire, maar ook minder bekende dingen die je hier kunt doen.

1. Wandel de Milford Track

Wandelaars op de beroemde Milford Track.
Brenrub
Volgens veel langeafstandswandelaars is de Milford Track de mooiste wandelroute ter wereld. De route is 53 kilometer lang. Die je het beste in vier dagen kunt doen: - Glade Wharf tot Clinton hut: 7 km (2,5 uur wandeling) - Clinton hut tot Mintaro hut: 13 km (4 uur) - Mintaro Hut via MacKinnon Pass tot Dumpling Hut: 13 km (6 uur) - Dumpling Hut to Sandfly Point: 18 km (6 uur) Waarna het nog even doorlopen is Milford Sound. Let op de route naar MacKinnon Pass op een bordje naar Sutherland Falls, een waterval van maar liefst 580 meter hoogte. Het is de op twee na hoogste waterval ter wereld, alleen Angels Falls in Canaima (Venezuela) is hoger. Hij ligt op 45 minuten naast de route. De Milford Track is het best in de zomer te doen. Reserveren is noodzakelijk, ook voor de hutten om te overnachten. Natuurlijk is het ook mogelijk een gids te huren, zodat ook nog veel uitleg krijgt over wat je ziet.

Deel

Meer over deze droomplek

Fjordland NP - Thuisbasis van Milford en Doubtful Sound

Fjordland NP - Thuisbasis van Milford en Doubtful Sound

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel de beroemde Milford Track. Zie de ruige Milford Sound, Doubtful Sound en Dusky Sound. Ontdek de 'vreemde vogels' van Nieuw-Zeeland.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.