Fjordland NP - Thuisbasis van Milford en Doubtful Sound

Gaan!

Beste tijd:
Zomer
De zomermaanden (december tot en met maart) zijn de droogste maanden, maar ook dan is regen heel gewoon. De temperatuur is dan wel het prettigst, zo rond de 20 graden Celsius.

Winter
In de winter (mei tot begin september) kan er ook nachtvorst zijn. En opvallend weinig regen.

Voorjaar
De beste tijd om dit gebied te bezoeken is tussen beide seizoenen in. Met name het voorjaar, dus rond november. Het is dan ook relatief rustig wat toeristen betreft en veel bloemen bloeien. Maar ook dan kan het regenen.


Let op!
Fjordland is extreem nat. Het behoort tot de meest regenrijke gebieden van Nieuw-Zeeland. Milford Sound krijgt bijvoorbeeld jaarlijks 5,5 tot 7 meter neerslag te verwerken.

De extreem lastige zandvliegen komen hier redelijk veel voor. Deze kleine bijtertjes kom je alleen overdag tegen, voornamelijk bij zanderige delen. Let op; ze kunnen door een muskietennet heen bijten. Hun beet is veel pijnlijker dan bij een muskiet. Vraag ter plekke of deze dieren een probleem zijn tijdens jouw bezoek.


Muskieten laten zich veelvuldig zien als de zon onder is gegaan. Zorg dat je lichaam altijd goed is ingepakt.

Hoe kom ik er?
Te Anau is de toegangspoort tot Fjordland National Park. Dit dorp ligt 177 km ten zuidwesten van Queenstown en is met de auto en bus goed bereikbaar. Milford Sound heeft een eigen vliegveld, met directe verbindingen naar Queenstown.

In Te Anau kan ook een auto worden gehuurd, zodat je zelf op pad kunt.

Verder lezen:

Fjordland NP op de kaart

Meer over deze droomplek

Fjordland NP - Thuisbasis van Milford en Doubtful Sound

Fjordland NP - Thuisbasis van Milford en Doubtful Sound

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel de beroemde Milford Track. Zie de ruige Milford Sound, Doubtful Sound en Dusky Sound. Ontdek de 'vreemde vogels' van Nieuw-Zeeland.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.