Fjordland NP - Thuisbasis van Milford en Doubtful Sound

Mijn hoogtepunten

Een kajaktocht tussen de fjorden laat de kracht zien van dit gebied.

Een Nieuw-Zeelandse zeebeer komt nieuwsgierig kijken wie zich nu weer in zijn vaarwater begeeft. Hij benadert ons tot op enkele meters.

Ik wandel een stuk van de wereldberoemde Milford Track levert zoveel diverse landschappen op dat je het amper kunt onthouden. De rust, ruimte (of eigenlijk leegte) is groots.

Een zoektocht naar bijzondere dieren levert kea's, tomtits en weka's op. Bang zijn ze allerminst en ze laten zich graag fotograferen. Maar kiwi en kakapo laten zich niet zien.

Het weer hier is vaak ruig. Het past bij dit stukje wildernis. Typisch Fjordlandweer: af en toe een bui met afwisselend een waterig zonnetje. Ik zie een bui boven de heuvels uitgroeien tot een immense hoosbui. Na de regen ruikt het lekker fris en laten talloze vogels zich horen.

Een boottocht hoort er hier bij. De kapitein geniet zichtbaar van zijn werk en vertelt honderduit over zijn verbondenheid met het landschap. En een stad? Daar wil hij nog niet dood worden gevonden.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Fjordland NP - Thuisbasis van Milford en Doubtful Sound

Fjordland NP - Thuisbasis van Milford en Doubtful Sound

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel de beroemde Milford Track. Zie de ruige Milford Sound, Doubtful Sound en Dusky Sound. Ontdek de 'vreemde vogels' van Nieuw-Zeeland.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.