Queenstown - Adrenalinehoofdstad van de wereld

Gaan!

Beste tijd:
Queenstown kan het gehele jaar worden bezocht. En veel attracties kunnen het gehele jaar door worden gedaan, zoals bungy-jumping en jetboating. Sommigen zijn afhankelijk van sneeuw. Dus het hangt daarom af van hetgeen je wilt doen wanneer je je bezoek het beste kunt plannen.

Rafting: oktober/november en april/mei
Skiing en andere wintersporten: juli, augustus en september.


Let op!
De diverse bezoekerscentra in het dorpje zijn in feite ook verkapte winkels, zoals er al zoveel zijn in het Queenstown. Zij krijgen een percentage van elke boeking die je daar kunt doen, dus helemaal objectief zal hun advies niet zijn. En online (direct bij de diverse aanbieders) kun je nog wel eens betere prijzen krijgen dan in de stad zelf. Daarnaast levert het boeken van bijvoorbeeld drie dingen via een zogeheten Combo veel voordeel op.


Hoe kom ik er?
Wie van het landschap wil genieten kan een auto huren en vanuit Christchurch (zo'n 6 uur riiden) naar Queenstown rijden. Bijvoorbeeld via de beroemde fjorden van Milford en Doubtful Sound. 

Queenstown heeft een internationale luchthaven. Eenvoudig kun je vanuit diverse plaatsen in Nieuw-Zeeland als Australië in vliegen. Met een bijzonder fraaie landing tussen de bergen.

Verder lezen:

Queenstown op de kaart

Meer over deze droomplek

Queenstown - Adrenalinehoofdstad van de wereld

Queenstown - Adrenalinehoofdstad van de wereld

Ontdek de 20 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ervaar de eerste bungy-jump. Scheer in een Jet Boat over het water. Bestuur een Monster Truck. Of doe allerlei stunts op één dag.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.