Stewart Island - Eiland vol vreemde natuur

Gaan!

Beste tijd:
Opvallend genoeg is de winter (juni, juli en begin augustus) de beste tijd om te gaan. Het weer is dan relatief rustig, de temperatuur varieert tussen de 0 en 10 graden. En het is hier dan rustig met toeristen. Het nadeel is wel dat bijvoorbeeld de bruine kiwi zich minder makkelijk laat zien.

In het voorjaar kun je zien hoe de natuur zich voorbereid op de zomer. Oktober en november zijn dus goede maanden voor een bezoek.

In de zomer zijn veel vogels, waaronder kiwi's erg actief. Waardoor ze makkelijker te spotten zijn. Wel zijn er dan veel  toeristen.

 


Let op!
Stewart Island is nog niet erg toeristisch. Maar in de zomermaanden (december tot en met februari) kan het vooral op de bekende wandelroutes zoals de Rakiura Track en North-West Circuit relatief druk zijn.

Het regent hier vaak, gemiddeld drie van de vier dagen. Weliswaar niet de gehele dag, maar toch meestal wel flink. Wees goed voorbereid en neem dus regenkleding mee als je op pad gaat. en zorg dat je goede schoenen hebt.


Hoe kom ik er?
Er zijn feitelijk maar twee manieren om op het eiland te komen. De kortste en (ook de duurste) optie is met een klein vliegtuigje vanuit Invercargill.

Met de catamaran is de vaartocht een stuk goedkoper. Maar het water tussen het Zuidereiland en Stewart Island kan behoorlijk wild zijn. Al kan een reispilletje helpen.

Verder lezen:

Stewart Island op de kaart

Meer over deze droomplek

Stewart Island - Eiland vol vreemde natuur

Stewart Island - Eiland vol vreemde natuur

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek vreemde vogels als kiwi, kakapo en weka. Help als vrijwilliger. Kajak langs de ruige kust en wandel de Rakiura Track.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.