Over Droomplekken.nl

Een Droomplek is simpelweg een plek waar je over droomt. Waarvan je denkt: 'die wil ik ooit nog eens bezoeken'. Onbewust maken we in ons hoofd een lijstje met bestemmingen waar we ooit nog eens naar toe willen. Dit lijstje heeft iedereen en via Droomplekken.nl wil ik helpen dit droomlijstje te vormen of aan te vullen.

De bedenker

Na de School voor de Journalistiek in Utrecht wilde ik, Corno van den Berg, de wereld verkennen. Het begon in 1994 met een reis van vijf maanden door de Verenigde Staten, Mexico en Canada. Ik had ter plekke een auto gekocht en ben simpelweg gaan rijden. Sindsdien wilde ik reisjournalist worden. De afgelopen jaren heb ik onder meer gepubliceerd in: de Reisgids van de Consumentenbond, Felderhof, AD, Grasduinen, Azië, Wegener Dagbladen en De Telegraaf.

Bekijk hier enkele publicaties.

De gedachte

Mijn liefde voor het reizen brengt me over de gehele aardbol. Vaak oriënteer ik me online. Opvallend veel websites bieden reizen aan, maar vertellen niet wat je er kunt doen. Of ze houden het vaag. Terwijl ik ter plekke vaak denk: 'Wat mooi, dat moeten anderen ook zien.' Maar ook: 'Als ik dit van te voren had geweten, dan had ik het anders gedaan.' Zo is in 2007 het idee voor Droomplekken ontstaan. Waarbij de belangrijkste vraag is; 'hoe kan een reiziger de mooiste plekjes ter wereld beleven, maar dan ook echt beleven?' Zodat je het beste uit je bezoek haalt.

 

De website

Droomplekken.nl is een speurtocht naar de mooiste plekken ter wereld. Het is een tocht van iemand die graag met kennis reist en ter plekke zijn kennis wil vergroten. Waarbij hij veel soortgelijke reizigers tegen komt. De informatie op de site komt veelal uit eerste hand door een eigen bezoek, maar ook van talloze reizigers en toonaangevende websites. Droomplekken.nl is een inspiratiesite. Met standaard- en bijzondere tips. Waarbij beleving centraal staat, zodat je reis ook daadwerkelijk een droomreis wordt.

De foto’s

Veel foto's heb ik zelf ter plekke gemaakt. Wat begon als een hobby is inmiddels een passie geworden. Voor de site wordt vooral gekeken naar foto's die laten zien hoe een bepaalde droomplek er uit ziet. Zodat de bezoeker een duidelijk beeld krijgt. De beleving staat daarbij centraal. En in het geval van bijvoorbeeld een dier, hoe ziet hij er uit? Zodat je hem zelf kunt herkennen als je zijn pad kruist. Daarnaast worden veel foto’s van andere reizigers geselecteerd, die veelal met dezelfde liefde zijn genomen. Die ze bijvoorbeeld al op een netwerksite als Flickr hebben gepubliceerd.

'Toeristen weten niet waar ze zijn geweest, reizigers weten niet waar ze heen gaan.' – Paul Theroux

 

De lijst met Droomplekken

Wat zijn de criteria voor een Droomplek? De huidige lijst bestaat uit een bonte mix van plaatsen die tot de verbeelding spreken. Waarbij bijvoorbeeld wordt gekeken naar de historische waarde of de natuurlijke rijkdom. Maar ook in welke staat een Droomplek verkeert. En hoe het toerisme is ontwikkeld. Of juist niet, want dan is het een uitdaging. Ook wordt er gekeken naar de lijst van Werelderfgoederen van UNESCO, de RAMSAR-conventie en tal van toonaangevende publicaties.

Denk bij een Droomplek aan:

Wereldsteden, zoals New York en Parijs.
Cultuursteden, zoals Wenen maar ook Agra (India) vanwege de Taj Mahal.
Nationale parken, zoals de Grand Canyon (VS) en Kruger Nationaal Park (Zuid-Afrika).
Natuurmonumenten, zoals Antarctica.
Cultuurmonumenten, zoals de Chinese Muur.
Eilanden of eilandengroepen, zoals Bali en Hawaï.

 

De site groeit en groeit

Let wel, Droomplekken.nl is een relatief jonge site. En hij is nog lang niet af. De 'to do' lijst is lang, uiteindelijk zullen alle Droomplekken op de wereld hier moeten verschijnen. Daarom gaat het reizen door en zullen hier meer en meer Droomplekken verschijnen. Volg alles op Facebook, Twitter of Google Plus. Wil je graag een Droomplek terug zien op de site, mail me dan.

 

Corno's Avonturen

Ook te zien op:

BlogSociety

loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.