Publicaties

Al meer dan negentien jaar publiceert de maker van Droomplekken.nl, Corno van den Berg, allerlei reisartikelen. In kranten, tijdschriften en op het web. Van bestemmingen over de gehele wereld. Hieronder vind je een selectie van deze artikelen.

Cape Town: Enjoy the good life

iFly Magazine KLM, 2013
In Kaapstad ben ik inmiddels zo'n tien keer geweest. De stad bruist en biedt tal van bijzondere excursies. Maar ook de omgeving is bijzonder. Waar natuur en cultuur elkaar ontmoeten. Net als adrenaline en rust.

Lees: het interactieve artikel of bekijk de Droomplek Kaapstad.

Radio interview bij FunX Radio

FunX Radio, april 2014
Een uur lang praat ik met presentator Rutger Radstaake over mijn passie, mijn vak en natuurlijk Droomplekken.nl.

 

De kust van Mozambique

Meridian Travel, september 2013
Bij Afrikaanse stranden denk ik eerder aan Gambia, Zanzibar, Kenia en de Seychellen. Of de kusten van Noord-Afrika natuurlijk. Mozambique is relatief onbekend. Mooi, des te meer meter strand heb ik.

Lees: het artikel of bekijk mijn Special over Mozambique.


Antarctica: Mooiste reis ooit

Consumentenbond, februari 2013
Antarctica is de laatste echte wildernis. Ik maakte een 20-daagse rondreis vanuit Ushuaia naar de Falklandeilanden, South-Georgia en natuurlijk het schiereiland Antarctica zelf. Wat ongekend mooi.

Lees: het artikel of bekijk mijn Special over Antarctica


Droomplekken.nl op Ned.1

Omroep Max, januari 2013
Wat is de Top Drie van een reisjournalist? De presentatoren van Omroep Max wilden het graag weten. Op dinsdag 15 januari zat ik bij Studio MAX Live op Nederland 1.

Bekijk de uitzending terug

Op reis met een reisjournalist

Columbus Magazine en Metro, november 2012
Een succesvolle Win-Actie. Reisjournalisten in spe konden een reis naar de Kalahari, de Karoo en Kaapstad (Zuid-Afrika) winnen. En een gegarandeerde publicatie in Columbus Magazine (tijdschrift), Metro (krant) of op Droomplekken.nl (online) krijgen. Ruim 500 mensen namen deel, drie konden er mee op reis.

Lees alle gepubliceerde artikelen

 

Win je Droombaan bij @work

3FM Radio, maart 2012
In samenwerking met 3FM kon je een dag je Droombaan als Reisjournalist winnen. Honderden mensen gaven zich op. Met winnares Manon Loohuis ging ik op pad in mijn stad Utrecht om te zoeken naar onderwerpen, mensen te interviewen en natuurlijk foto's te maken op een mooie (vroege) voorjaarsdag.

Luister alles terug

 

Portugal: De onbekende kant van Madeira

Meridian Travel, maart 2012
Madeira kennen we allemaal. Maar zijn het vooroordelen of niet? Een dwaaltocht over het eiland leverde verrassende avonturen op. Kijk maar.

Lees het artikel

 

China: Oog in oog met een wilde panda

Meridian Travel, januari 2012
Het Qinling-gebergte is onbekend, maar de de beste plek om panda's in het wild te zien. Vroeg in de ochtend ging ik op pad met twee parkwachters, dwars door bambosbossen, over heuvels en meer. Totdat....

Lees het artikel

 

Vreemde vogels van de Galápagos

Baobab Gids, november 2011
De Galapagos is een absolute droomplek. In het nieuwe magazine van reisorganisatie Baobab maak ik kennis met allerlei vreemde vogels. Ik stap onder meer in Darwin's voetsporen. En net als bij hem, verandert deze eilandengroep mijn kijk op het leven.

Lees het artikel

 

Oman: De echte smaak van Arabië

De Pers, oktober 2011
Het relatief onbekende Oman is voor echte reizigers een droombestemming. En een hele afwisselende, zo blijkt als ik er ben. Ik werd keer op keer aangenaam verrast. Al op dag één in de hoofdstad Muscat begon het. En met behulp van een bijzondere gids leerde ik al snel wat het echte Arabië voorstelt. Heerlijk.

Lees het artikel

 

Onderzoek: Meer apps op reis

Consumentenbond Reisgids, september/oktober 2011
De techniek gaat snel. Navigatiesoftware kan tegenwoordig ook op de mobiele telefoon, en niet alleen voor de auto, maar ook voor fiets- en wandeltochten. Allerlei applicaties op je mobiel kunnen helpen bij een bezoek aan een stad of gebied. Maar wat kun je er precies mee? En waar moet je op letten?

Lees het artikel

 

Noorwegen: De mooiste cruise ter wereld

De Pers, oktober 2011
Het is volgens kenners de mooiste cruise ter wereld. Dwars door de beroemde Noorse fjorden. Ik reisde op een voormalige postboot, en deed dat zowel in de winter als in de zomer. Wat me direct opviel waren de twee totaal verschillende werelden, die verschillende emoties los maakten. Eigenlijk moet je hier twee keer naar toe.

Lees het artikel

 

India: Tijgers kijken in het wild

Meridian Travel, juni 2011
Op safari in India. Voor tijgers, misschien wel de meest majestueuze dieren te wereld. Deze roofdieren kun je vanuit een jeep spotten of vanop de rug van een olifant. Soms van veraf, dan weer op enkele meters. Na het zien zul je alles willen doen om deze diersoort voor het uitsterven te behoeden.

Lees het artikel

 

iPhone apps voor op reis

Consumentenbond Reisgids, november 2010
Wie een iPhone heeft zal verbaasd staan over de vele applicaties die er al zijn om je te helpen tijdens een vakantie. Naast het nuttige weerbericht is het aantal slimme hulpmiddelen hard gegroeid de afgelopen maanden. Een inventarisatie van de leukste, handigste en beste apps voor je vakantie.

Lees het artikel

 

Egypte: walvissen in de woestijn

Meridian Travel, oktober 2010
De Westelijke Woestijn in Egypte is relatief onbekend. En het is veel meer dan een zandbak. Hier vind je bizarre Gouden Mummies van de Oude Egyptenaren, botten van oeroude walvissen en relaxerende heetwaterbronnen. Maar kamperen in de Witte woestijn is toch wel het mooist. Of toch niet?

Lees het artikel

 

Reizen langs boek- en filmlocaties

Consumentenbond Reisgids, augustus 2010
The Da Vinci Code zorgde voor een toename van het aantal bezoekers aan Rome en Parijs. Zowel na de introductie van het boek als de film wilden fans zien waar de scènes waren opgenomen. Wat ook massaal gebeurde bij The Lord of the Rings in Nieuw-Zeeland. Maar er zijn ook historische boeken die nagereisd kunnen worden. Een speurtocht naar de locaties.

Lees het artikel

 

Zuid-Afrika: grensoverschrijdende safari

Meridian Travel, juni 2010
Een bezoek aan Kruger Nationaal Park en Hoedspruit Endangered Species Centre. Het verhaal van het jachtluipaard is weinig hoopvol, al wordt er alles aan gedaan om het snelste landdier ter wereld te behoeden voor uitsterving. Ik leer over 'Lovers Lane' en spreek met de onderzoekers. En zie een sprankje hoop.

Lees het artikel

 

 

Spanje: Het wilde westen van Navarra

Vakantiemagazine, januari 2010
Las Bardenas kent extreme erosie. Dit ruige gebied in het noorden van Spanje verdwijnt langzaam. Ik loop mee met een van de laatste schaapherders hier. Die jaarlijks de tocht vanuit de Pyreneeën naar Las Bardenas maakt met zijn kudde.

Lees het artikel

 

Made in Taiwan

Consumentenbond Reisgids, januari/februari 2010
Het stickertje Made in Taiwan kennen we allemaal van talloze goederen. Ik ga op zoek naar het echte 'Made in Taiwan': de grootste marmeren kloof ter wereld, het vieste eten ter wereld, voormalige koppensnellers en het vreemde, onaardse landschap van Jehliu. En hier is ook nog het Nederlands verleden te vinden.

Lees het artikel

 

Hawaï: Wereldberoemd, maar onbekend

Consumentenbond Reisgids, november/december 2009
Een bezoek aan vier eilanden: Oahu, Big Island (of Hawaï-eiland), Maui en Kauai. Wandelen door diepe kloven, snorkelen met mantaroggen en haaien, Pearl Harbor bezoeken en natuurlijk het beroemde surfparadijs Waikiki. Ondertussen verbaas ik me over de dieren en planten hier.

Lees het artikel

 

 

Eilandhoppen van Bali naar Java en Komodo

Consumentenbond Reisgids, september/oktober 2009
Bali is al jaren een favoriete bestemming voor zonaanbidders. Maar het relatief eenvoudig en goedkoop om naar het naastgelegen Java te 'hoppen' om bijvoorbeeld de tempels van Borobudur en Prambanan te zien. En om daarna verder te gaan naar Komodo, het land van de reuzenhagedissen.

Lees het artikel

 

 

China: Wilde panda's zoeken

Azië Magazine, februari/maart 2009
De reuzenpanda in het wild zoeken is niet eenvoudig. Qinling Mountains in het hart van China is volgens kenners de beste plek. En dan nog moet je geluk hebben. Met een groep parkwachters ga ik op pad door de bamboebossen, tijdens de paartijd. Om uiteindelijk oog in oog te staan met twee lieftallige panda's.

Lees het artikel

 

 

Top 12 Wilde Dieren Kijken

Consumentenbond Reisgids, januari/februari 2009
De safari is overbekend. Maar er zijnj veel meer plaatsen waar je wilde dieren kunt bekijken. Maar war kun je het beste tijgers, wilde honden, orka's, jaguars, berggorilla's en wolven in het wild zien? Een onderzoek naar de beste plaatsen, met welke reisorganisatie en of je het alleen kunt doen.

Lees het artikel

 

 

Canada: De witte koning van Churchill

Felderhof Magazine, januari/februari 2009
Op zoek naar de met uitsterven bedreigde ijsberen. In het Canadese Churchill kun je 24 uur per dag bij deze dieren door brengen. En met biologen discussiëren over hun toekomst en wat wij ales mens er aan kunnen doen. Een ontmoeting die ik niet snel zal vergeten.

Lees het artikel

 

 

Noorwegen: Naar de Noordkaap

Consumentenbond Reisgids, mei/juni 2008
De Noordkaap in Noorwegen heeft iets bijzonders, ook al is het niet het uiterste puntje van Europa zoals vaak wordt beweerd. Zeker in de winter, als de dagen kort zijn en het weer vaak guur. Op allerlei manieren reis ik naar de Noordkaap: te voet, op een sneeuwscooter, met sledehonden en per auto.

Lees het artikel

 

 

Galapagos: Evolutie in de war

Wegener Dagbladen, augustus 2007
De Galapagos-eilanden en de mens hebben een haat-liefde verhouding. De eilandengroep gaf de mens inzicht in de evolutie-theorie en is een paradijs voor natuurliefhebbers. Dezelfde mens zorgt nu voor problemen en moet nu de evolutie een handje helpen.

Lees het artikel

 

 

 

India: Op de motor door de ruige Himalaya

Wegener Dagbladen, januari 2007
De Royal Enfield is een fameuze Engelse motorfiets. Die alleen in India nog wordt gemaakt. Op deze extreem lichte motor begin ik in Ladakh aan de klim van de hoogste bergpas ter wereld. Op 5.200 meter in een klein gebergte dat de Himalaya heet.

Lees het artikel

 

 

Groenland: De avonturen van Niko Tinbergen

Grasduinen, december 2001
De bioloog en Nobelprijswinnaar Niko Tinbergen bracht in 1932 de winter door op Groenland. Sommige inwoners kunnen zich de Nederlander nog herinneren. Een zoektocht naar zijn verleden, met zijn dagboek in de hand.

Lees het artikel

 

 

Zuid-Afrika: Naar de Haaien

AD Magazine, december 2000
Gansbaai is dé plek om witte haaien te zien. In een stalen kooi kun je het water in. En zie je deze roofdieren jagen op de duizenden zeeleeuwen die hier op de rotsen leven. De dieren zijn niet bang en komen erg dichtbij de kooi.

Lees het artikel

Mijn reisagenda

Litouwen

Binnenkort naar:

Litouwen, april Lapland in de zomer, mei

Tips voor onderweg zijn altijd welkom!
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.