Tenerife: Rust, ruimte en groen

Tenerife is ideaal voor rust, ruimte en groen. Genieten van de natuur, in een rustieke omgeving bij accommodaties die dat ook uitstralen. Zoals finca’s en paradores. Ultiem eco.


Corno van den Berg

Corno van den Berg

Tenerife is ideaal voor rust, ruimte en groen. Genieten van de natuur, in een rustieke omgeving bij accommodaties die dat ook uitstralen. Zoals finca’s en paradores. Ultiem eco.

Voor ieder wat wils

Tenerife is het ideale eiland om te genieten van lekker weer, prachtige natuur, verrassende steden, lekker eten en meer. Je vliegt er met diverse airlines meerdere malen per week in ca. 4,5 uur naartoe.

Stel je eigen reis samen of kies voor een arrangement bij een reisorganisator. Meer weten over Tenerife?

Lees deze special of ga naar de website!

Rust, ruimte en groen

Het bankje op Las Lajas is ideaal voor picknicks. Ik ga even zitten. Overal staan pijnbomen en hun schaduw is heerlijk, de wind doet de takken zachtjes zwiepen. Ineens komt er een groepje vogels aanvliegen; luid kirrend zoeken ze naar zaadjes op de grond.

Tenerife-auto-route
Zomaar een uitzicht op de route naar Masca.
(Foto: Corno van den Berg)

Ben jij ook een echte reiziger?

Let's connect via Facebook:

Het zijn blauwe vinken, een zeldzaam broertje van onze vink. Alhoewel, alleen het mannetje is blauw. De vrouwtjes zijn gelig/bruin van kleur. Deze vogels komen alleen op de Canarische Eilanden voor. En Las Lajas is een van de beste plekken om deze dieren te zien.

Op het eiland zijn talloze uitkijkpunten. Naar naastgelegen eilanden als Gran Canaria, La Gomera en La Palma bijvoorbeeld. Die vaak boven de wolken uittorenen. Of je kijkt uit over de heuvels van Tenerife. Ik doe wat lokale bewoners ook doen. Ze pakken een fles wijn en proosten op de zonsondergang.

De weg terug naar Santa Cruz de Tenerife slingert als een dronken slang door het landschap.

Finca´s en paradors; het zijn twee bijzondere overnachtingsmogelijkheden op Tenerife. Finca´s zijn de (veelal) luxueuze huizen van lokale bewoners, terwijl paradors karakteristieke hotels van de overheid zijn. Waaronder de beroemde Parador in het Teide Nationaal Park, de beste plek om het park te verkennen.

De lunchplek met de typische Canarische pijnbomen. (Foto: Corno van den Berg)

Ik kies ook voor Finca Patio de Tita in het slaperige plaatsje Los Realejos. Het is kleinschalig en bij aankomst kijken schapen me aan. Maar die horen bij de buurman zie ik. Aan de andere kant zie ik een zwembad met palmboom. Het is een lekker contrast op het platteland van Tenerife. Al is platteland eigenlijk een understatement.

Wakker worden met een lekker zonnetje, een vers kopje koffie en verder niets. Alles kan een mens gelukkig maken. Het is een overbekend liedje van de radio. Ook al is het niet mijn favoriete muziek, het is wel waar.

Wandelen in Anaga. (Foto: Corno van den Berg)

Genoeg gelummeld. De wandelschoenen gaan aan. Dit is het Parque Rural de Anaga, oftewel het noordelijke puntje van het eiland. Waar nog eeuwenoude bossen het landschap domineren. Ideaal om uren te wandelen tussen de laurierwouden en kleine dorpjes zonder andere toeristen.

De paden zijn soms opvallend donker, ook al is het gewoon overdag. Het bladerdak is dicht, kronkelende bomen banen zich een weg omhoog. Ik kan niet echt ver kijken. Flarden mist schieten soms voorbij. Het is mysterieus mooi.

Een dorpje in het noorden van Tenerife. (Foto: Corno van den Berg)

De weg terug naar Santa Cruz de Tenerife slingert als een dronken slang door het landschap. Het is mooi, maar ik moet continu opletten. Op de weg, maar vooral ook of ik tegenliggers tegen kom. Want vaak zat is de weg net iets te krap voor twee auto’s.

Best gek dat hier laurierbomen groeien, terwijl bijna overal op het eiland pijnbomen de dienst uitmaken. Het valt me nu pas op dat de vele pijnbomen op Tenerife opvallend groen zijn. Ook in de winter. Waardoor je hier dus altijd het lekkere voorjaargevoel krijgt. Maar dat had ik toch al. En dat raak ik hier niet meer kwijt.

Foto-Album

Tijdens mijn rondreis bleef ik foto's maken...

Een tocht door de binnenlanden van Tenerife. (Foto: Corno van den Berg)
Anaga is bijna een sprookjesbos. (Foto: Corno van den Berg)
De ruigheid van Anaga. (Foto: Corno van den Berg)
Eeuwenoude bomen zie je overal. (Foto: Corno van den Berg)
De omgeving van Masca in het zuiden van Tenerife. (Foto: Corno van den Berg)