Deel

0
Tweet about this url
De rust van kamperen

De rust van kamperen

Ook eens kamperen hier? Bekijk de tips:
Vind de ideale camping
Zoek naar meer campings
Glamping Levico Terme

Wakker worden door kabbelend water. Of door een zingende vogel. Of de geur van vers gebakken brood. Of koffie. Dat is kamperen aan een meer. Of in het bos. Of in een weids weiland. In een tentje of een caravan. Of nog moderner: glamping, ook wel bekend als Glamourous Camping.

Het is een heerlijke combinatie van buiten zijn, vrijheid en rust. Daarom zijn Nederlanders dol op kamperen. In Trentino kun je bijvoorbeeld bij één van de kleinere meren gaan staan. Wat zeker in het voorjaar al de moeite waard is. De temperaturen zijn aangenaam en het leven ontwaakt waar je bij staat. Als je de rits opent, openbaart het landschap zich. Ik wrijf in mijn ogen en kijk om me heen. Dit is altijd een bijzonder moment van de dag.

 

 

Het is nog vroeg, het eerste daglicht moet nog verschijnen. Liggend wacht ik tot de zon over de bergkam valt. En de flarden mist die boven het meer hangt weg brandt. Op het vuur maak ik water warm voor een vers bakkie. Enkele kinderen verderop spelen al bij de waterkant. Hen ontgaat de omgeving, maar hun plezier is er niet minder om.

Ik ben door de jaren heen vaak gaan kamperen. Vooral in het voorjaar en de zomer. Bij een kop koffie overweeg ik de voor- en nadelen. Het voorjaar is rustiger. En ideaal om het Nederlandse voorjaarsweer te ontvluchten. Hier is de lente al volop begonnen.

Wie vroeg in het seizoen gaat, heeft een goede kans op een plekje aan de waterkant. Of aan de bosrand, want ook die zijn er hier voldoende. Of op het platteland bij een boer. Door de vele campings is er altijd wel iets van je gading.

In de zomer zijn de dagen lekker lang. En kun je buiten blijven tot het slapen gaan. Wel is het drukker, maar op veel campings levert dat ook meer gezelligheid op. In de zomer kun je wel meer ook echt van de zon genieten. De keuze is lastig.

 

 

En bij kamperen nemen we de ‘ongemakken’ voor lief. Maar zelfs dat hoeft tegenwoordig niet meer. Want ook al bestaat het kampeersegment al decennialang, innovaties blijven opkomen. Die soms voor een heuse revolutie zorgen.

Waaronder Glamping. Dat is kamperen, maar dan in luxe. Oftewel slapen in een echt bed, en jezelf wassen in een heuse badkamer. Je moet het beleven. Camping Levico Terme heeft glampingtenten en er komen meer en meer campings bij. En glamping moet je eens in je leven hebben geprobeerd. Of je nou al jaren in een tentje slaapt. Of in een caravan.
Op bezoek in Trentino ,,Trentino kende ik vanwege de ruige Dolomieten. Maar de groene valleien verrasten me. Ze bieden een bonte mix van fiets- en wandelpaden en wilde natuur. Maar ook lekker eten & drinken en luxe."

Corno van den Berg

Ontdek Trentino

De regio Trentino ligt in het noorden van Italië. Betoverend zijn de beroemde meren zoals Molveno, Ledro, Caldonazzo en Levico. Stuk voor stuk met glashelder schoon water. Het zijn slechts enkele van de honderden meren waardoor Trentino ook wel 'Klein Finland’ wordt genoemd.

Met een rugzak en bergschoenen aan door bergen en dalen trekken. Midden in sprookjesdorpen terecht komen. En genieten van eindeloze uitzichten en landschappen met grillige spitsen, torenhoge rotsen, kastelen, wijn- en fruitgaarden. Er zijn ongebaande paden genoeg.

Dit is een goede plek om te genieten van het buitenleven. Trentino betekent wandelen of trekken, fietsen of klimmen, zwemmen, windsurfen, varen en roeien op één van de vele meren.

En wil je eens bijzonder kamperen? Dat kan aan een meer of midden in de bergen. De beste plek is het hart van de Dolomieten. Dat wordt omgeven door talloze meren. Maar er zijn meer toplocaties om je tentje op te slaan.

De spreekwoordelijke gastvrijheid van deze provincie heeft zich aan alle moderne behoeften aangepast. Met typische Italiaanse maaltijden, maar ook veel lokale gerechten. Tot slot zijn er steden als Trento en dorpen als Valsugana, waar je goed kunt uitrusten of het verleden kunt ontdekken in de musea, festivals en meer.

Proef zelf de smaak van Italië
Trentino is een gebied dat je zelf moet ervaren. Kijk zelf.

Deze special is gemaakt naar aanleiding van een bezoek aan Trentino.