Deel

0
Tweet about this url
Slapen in Italiaanse luxe

Slapen in Italiaanse luxe

Wil je zelf het slapen in een luxe hotel eens proberen. Dan zijn hier enkele tips:
Slaap in luxe
Ontdek het Garda-meer
Ontwaken in Valsugana

Je een nacht koning te rijk voelen in een Italiaanse villa, in alle rust. Of relaxen in een romaans hotel? Wie naar Trentino afreist heeft talloze keuzes. Het lichaam zal het waarderen. Je geest ook.

Veel reizigers kennen het fenomeen. Je opent je ogen, maar in een vreemde wereld. En weet niet meer precies waar je bent. Jij bent wakker, maar je hersenen nog lang niet. Waardoor je niet alleen het hotel, maar zelfs het gebied of land niet meer weet. Krijg je lichte paniek? Ik juist niet, ik sluit mijn ogen en slaap nog even verder.

Slapen in een Italiaanse villa. Het is altijd al een droom van me geweest. Met een heel ritueel voorafgaande aan de nachtrust. Na een dagje actief buiten eerst een verkwikkend bad, maar dan wel één met pompeuze gouden leeuwenpoten als voeten. Het warme water valt zachtjes op de achtergrond in het bad. Het is het enige dat ik hoor. Zelfs als ik het raam open zet. De televisie blijft uit vanavond.

 

 

Terwijl het bad volloopt, scheer ik me. Als je hier slaapt moet je er ook top uit zien. Waarom weet ik zelf eigenlijk ook niet. Maar het voelt goed. En deze kleine APK voor het lichaam kan geen kwaad. Hij heeft gezweet, is bevlekt met modder en uit zijn ongenoegen met spierpijn. Op diverse plekken. De scheerkwast van dassenharen glijdt over mijn gezicht. Het scheerschuim zit als een baard op mijn kin.

Het badschuim onttrekt het bad bijna aan het gezicht. Een lichte tinteling is voelbaar als ik in bad stap. De eerste momenten zijn eigenlijk het lekkerst. Zeker ook als je kopje onder gaat. De aanraking met het water is hemels. De Romeinen waardeerden het water al als geen ander. Zij hadden al badhuizen, stromend water en meer. In 2.000 jaar is er veel veranderd, maar dat niet.

 

 

Het laatste daglicht valt naar binnen. De marmeren wastafel glanst, ik neem een slok water uit het kristallen glas. Dit is wel heel erg luxe, maar af en toe mag het. Vind ik. Al ben ik ook een wildkampeerder, die ongemakken voor lief neemt. Mooi dat deze twee vormen van overnachten in één vakantie kunnen worden gedaan. In Trentino kun je van beiden genoeg vinden. Al kun je ook overnachten in agrotoerismehotels, 'vita nova-hotels' (wellness) alsook charmehotels.

De flanellen badjas zit als gegoten. Letterlijk. Ik plof op het bed. En zak diep weg in het dekbed en matras. Het bed is immens groot. Rozig als ik ben probeer ik nog even wakker te blijven. Maar waarom? Lichaam en geest worden één. Langzaam, maar zeker. Ik word heerlijk wakker morgen. Dat weet ik nu al.
Op bezoek in Trentino ,,Trentino kende ik vanwege de ruige Dolomieten. Maar de groene valleien verrasten me. Ze bieden een bonte mix van fiets- en wandelpaden en wilde natuur. Maar ook lekker eten & drinken en luxe."

Corno van den Berg

Charmant overnachten

Trentino biedt voor elke voorkeur en prijsklasse mogelijkheden om te overnachten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ‘Trentino Charme’ accommodatie, waarbij een stijlvolle inrichting, superieure kwaliteit en comfort hand in hand gaan, of voor een bed & breakfast of een boerderijvakantie.

Chalets en berghutten zijn ideaal indien je midden in de natuur wenst te verblijven en de hotels van de club Vita Nova Trentino Wellness verwennen hun gasten met wellness- en fitnessactiviteiten.

Ook de aanbiedingen voor het hele gezin zijn ontelbaar en gaan van de familiehotels Giocovacanza tot speciale vakantiewoningen die ingericht zijn met alles wat je nodig hebt om je hier helemaal thuis te voelen. Voor de kampeerders scoren vooral de campings aan de meren hoge ogen.

Deze special is gemaakt naar aanleiding van een bezoek aan Trentino.