Tsjechië: Jij als lezer bepaalt waar ik heen ga!

Jullie geven me op Facebook altijd veel tips. Hartelijk dank daarvoor! En ik wil jullie hulp dan ook graag gebruiken bij iets nieuws. Jij als lezer kan nu bepalen waar ik naar toe reis. De eerste bestemming om dit eens te proberen is: Tsjechië.


Corno van den Berg

Corno van den Berg

Jullie geven me op Facebook altijd veel tips. Hartelijk dank daarvoor! En ik wil jullie hulp dan ook graag gebruiken bij iets nieuws. Jij als lezer kan nu bepalen waar ik naar toe reis. De eerste bestemming om dit eens te proberen is: Tsjechië.

Tsjechië; Land vol verhalen

Tsjechië is een land van cultuur. Met Praag als absolute publiektrekker. Maar het land heeft meer te bieden. Wat te denken van 12 Unesco-werelderfgoederen? En drie nationale parken om dagenlang in rond te struinen? Of een kerk met duizenden botten als kunst?

Meer info: czechtourism.com

Geef jij mij tips?

In Praag was ik vorig jaar nog; een heerlijke stad. En ik dacht toen: Ik moet terug, om meer te zien van het land. Dus ga ik in 2016 terug. Al laat ik Praag dan wel links liggen; het is hoog tijd voor meer. En daarbij heb ik jullie nodig!

Boheems_Zwitserland

Volg alles op Facebook!

Wil jij ook inspiratie voor je volgende reis? En tips, leuke video's en foto's? Volg alles op Facebook:

Hoe help je?

Jullie kunnen me tips geven: Van je eigen reis of van dingen die je weet;
Ik plan mijn reis (data en locaties) naar aanleiding van jullie tips; En publiceer mijn verhalen op Droomplekken.nl
De tipgevers worden genoemd ;-)
Inspiratie: Ontdek meer hier

Enkele ideeën die ik al heb (maar geef vooral meer informatie ;-):

Ostrava
Waarom: In deze stad zijn onaantrekkelijke fabrieksterreinen in het midden van de stad veranderd in een levendig cultureel centrum. Oude mijnen zijn nu musea, terwijl op industrieterreinen tentoonstellingen, concerten en festival worden gegeven. Hét evenement is het muziekfestival Colours of Ostrava, met jaarlijks topconcerten.

Brno
Waarom: Brno is een gezellige studentenstad, met veel knusse koffie/lunchbarretjes. Brno is ook beroemd vanwege de imposante vesting Špilberk, de Sint Pieter- en Pauluskathedraal en parel van het functionalisme, de unieke Villa Tugendhat.

 

Kutná Hora
Waarom: Middeleeuwse zilverstad met historisch centrum. Meest bijzonder: De indrukwekkende Sint Barbarakathedraal. Het is onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

 

Ossuarium van Sedlec
Waarom: Het wonderlijke Knekelhuis, waarvan het plafond en wanden worden versierd door duizenden botten en schedels. Bizar mooi en het bekijken zeker waard.

 

Boheems Zwitserland
Waarom: Alleen de naam al maakt me nieuwsgierig, maar de rotspartijen ken ik van diverse foto's. En zijn ook de moeite waard. Verwarrend en toch ook bijzonder. Deze landstreek in het noorden is voor een groot deel nationaal park.

 

Český Krumlov
Waarom: Op zoek naar de romantiek. Dit stadje heeft opvallend smalle straatjes vol oude panden, riviertjes en het kasteel boven op de heuvel. Dichtbij ligt het sprookjesachtige kasteel Hluboká, dat vaak in de films en sprookjes voorkomt.

 

Sumava/Bohemer Woud
Waarom: Unieke wildlife tours, kastelen en meren. Een natuurgebied op de grens met Duitsland (en een beetje met Oostenrijk). Op zoek naar het buitenleven.

 

Karlovy Vary
Waarom: Dit kuuroordstadje heeft 12 warme geneeskrachtige bronnen, maar ook bron nummer 13- de heerlijke likeur Becherovka, de nationale drank van Tsjechië. Karlovy Vary is ook bekend om haar internationale FilmFestival.

 

Luková
Waarom: De bizarre kerk van de Geesten. Bijzondere, alsook enge kunstvoorwerpen nadat het dak van de kerk instortte. Met het geld van de toeristen wordt nu de restauratie betaald.

 

Het Reuzengebergte
Waarom: De naam schept verwachtingen. Een UNESCO Biosfeerreservaat met unieke bomen. Dit is wandelen tussen glooiende bergruggen, steile berghellingen en wilde bergbeekjes.

 

Zuid-Moravië
Waarom: Karakteristiek Tsjechisch landschap, met van UNESCO-kerken, fietspaden en wijnkelders. Het goede leven...

(Foto's: Václav Sojka, Ladislav Renner, David Marvan, Lukáš Žentel, CzechTourism, Kutná Hora, Libor Sváček, Jan Miklín)

 

Geef ook je tips: