Deel

0
Tweet about this url
Ervaringen van de winnaar

Tomas Tiekstra aan het werk in de Limousin. (foto: Corno van den Berg)

Ervaringen van de winnaar

Wil jij ook eens zo'n soort reis maken? Volg dan Corno op:
Facebook
Twitter
Instagram

Op reis met een reisjournalist. Niet het minste vak, en een kans die ik niet kon laten liggen. Na zorgvuldig mijn stuk over mijn ervaringen in Fins Lapland te hebben geschreven dacht ik "De kans dat ik win is zo klein...."
 
"Van harte, je bent de winnaar geworden van de Win-Actie Limousin, oftewel je mag met mij mee van 19 t/m 23 mei naar Frankrijk...." staat er in mijn mailbox. Wat? Ik heb gewonnen?

Al tijdens de treinreis begint de workshop, zo kun je het wel noemen, naar de regio Limousin in Frankrijk. Ook ik had nog nooit van de regio gehoord, wat het extra leuk maakt. Een voor velen onbekende bestemming, en ik mag hierover schrijven. Een eerste kennismaking!

Corno begint gelijk na vertrek met het vertellen van goede tips over het schrijven van een artikel en fotografie. We gaan gelijk van start! Alle aspecten van het beroep komen aan bod. Van persreizen tot aan het schrijven van een pakkende inleiding. Van slotalinea tot de vele fotografietips. Divers, verrassend en soms erg logisch. De vele tips en en tricks zijn vooral een goede impressie van het werk en het leven als ervaren reisjournalist.

Tijdens de reis, en vooral tijdens de activiteiten die werden ondernomen, worden er constant adviezen gegeven. Zelfs tijdens het kajakken krijg ik nog wat feedback mee over hoe ik het beste kan peddelen. Corno weet van geen ophouden! 's Avonds even opschrijven wat je die dag hebt gedaan helpt je bij het onthouden voor het latere uitwerken van de tekst. En dat is nodig. De reis zit vol nieuwe indrukken en ontmoetingen.

,,Eén van mijn beste foto's tijdens deze reis." (foto: Tomas Tiekstra)

De winactie 'Op reis met een reisjournalist' geeft je de kans om in de praktijk veel te leren over alles wat er bij het vak komt kijken. Niet tegen veranderingen kunnen is er niet bij. Tijdens de reis naar de Limousin is het programma een aantal keren op de schop gegaan. Niks mis mee, er wordt altijd wel wat anders gepland. Vervelen is het zeker niet. Integendeel.

De tips die me het meest zijn bijgebleven? Schrijf een pakkende inleiding om de lezer bij je te houden. Gebruik quotes om het interessant te maken. Wees uniek in wat je doet: doe je eigen ding! De vele tips over fotografie; compositie, kleur, licht, diepte, portretten en ga zo maar door. Niet te vergeten; heb de interesse en heb plezier!

Voor de rest van de tips kan ik de lezers alleen maar aanraden om ook met een winactie van Droomplekken mee te doen. Het is een unieke en vooral leuke kans om je te verdiepen in het werk van een reisjournalist, op een wel heel bijzondere manier. Tijdens de reis ben jij de reisjournalist en ben jij diegene die het artikel vorm moet geven én schrijven.

Corno, bedankt!"
Ontdek de Limousin Lezer Tomas Tiekstra mocht met Corno mee op reis door de onbekende regio de Limousin. En hij kreeg een workshop ter plekke. Over hoe je als reisjournalist een reisverhaal maakt, met foto's. Dit is zijn publicatie.

Corno van den Berg

De Limousin is één van de meest onbekende regio's van Frankrijk. Het ligt in het noordwestelijke deel van het Massif Central. De regio Limousin bestaat uit drie departementen, Haute Vienne (87), Creuse (23) en Corrèze (19).

Opmerkelijk is dat het één van de groenste streken van Frankrijk is. Waar je kunt dwalen langs glooiende heuvels, dichte bossen, uitgestrekte rivieren en talloze meren met strandjes. De streek is dun bevolkt en doordat het zo onbekend is ook weinig toeristisch. Met her en kleine dorpen en historische steden. De regio is vernoemd naar de eeuwenoude hoofdstad Limoges.

Bekijk het zelf op de Nederlandstalige website van Tourisme Limousin.