Deel

0
Tweet about this url
Beleef de evenementen

Beleef de evenementen

Zelf ook evenementen meemaken? Hierbij enkele tips:
Bekijk de vele evenementen
World Cup Snowboarden
Maak het Alpine Rockfest mee

Deze winter zijn er in Trentino allerlei evenementen, die je kunt meemaken. Waarbij je de beste skiërs en snowboarders ter wereld kunt zien.

Zelfs goede skiërs kijken met bewondering naar de pro’s. Hoe zij een berg af suizen, puur op techniek. Een droom voor velen, maar weggelegd voor weinigen. Maar het kijken ernaar is al een belevenis op zich. In Trentino worden deze winter talloze grote evenementen gehouden. Waar de liefhebbers van zullen smullen.

De woordvoerder van de lokale VVV kijkt me trots aan. En begint zijn verhaal, terwijl hij een heuse grappa inschenkt. Trentino staat bekend om zijn goede grappa’s, maar dit terzijde. ,,Wie wil gaan skiën kan dit goed combineren met een wedstrijd kijken. Een mooie afwisseling van zelf actief zijn en kijken naar topsport.”

Ik weet dat het een verkooppraatje is, maar hij heeft wel gelijk. En om het een keer te zien is wel gaaf. Er is keuze genoeg. De brochures zijn uitgebreid en kleurrijk. Maar zijn enthousiasme nog meer. ,,De Wereldbeker Snowboarden is op 14 december 2013 in het skigebied Passo Costalunga (Val di Fassa). En volgens mij hebben jullie Nederlanders wel een troef, toch?" Hij doelt op 'onze' Nicolien Sauerbreij, die in 2010 goud won bij de Olympische Spelen op de parallelreuzenslalom.

De woordvoerder schenkt opnieuw in en lepelt meer op. Een ander opvallend evenement is de Marcialonga Ski Marathon op 26 januari 2014. ,,Dit is de ‘Koningin' van de langeafstand crosscountry skiwedstrijden en wordt gehouden in de skigebieden van Val di Fiemme en Val di Fassa."

Ook leuk is de Universiade die van 11-21 december 2013 wordt gehouden. Er nemen meer dan 200 studenten aan deel, uit meer dan 50 landen. Ze doen dit in 12 (winter)disciplines: alpineskiën, langlaufen, skispringen, Noordse combinatie, kunstschaatsen, ijshockey, shorttrack (schaatsen), biatlon, snowboarden, langebaanschaatsen en curling. Goh, had ik dit maar geweten toen ik jong was.

De woordvoerder ziet dat hij mijn aandacht heeft. En gaat onverdroten door: ,,Het gaat niet alleen om winnen, we hebben ook veel activiteiten die voor de gezelligheid zijn en waar iedereen aan mee kan doen. Zoals het Alpine Rockfest op 23 december 2013 in Andalo, in het skigebied Paganella. Dit buitengewone internationale evenement is een combinatie van alpine skiën en rockmuziek. Het Alpine Rockfest is een sport- en showbizspektakel voor zowel ski- als rockfans. Dat moet je zien...”

Het is duidelijk; met zoveel activiteiten in één seizoen moet Trentino wel een belangrijk skigebied zijn. Maar dat had ik zelf ook al geconstateerd. Diverse keren.
Winter in Trentino ,,Wintersport in de Dolomieten, dat is skiën in de Italiaanse Alpen. Met ruige bergtoppen, maar ook 1.200 kilometer aan skipistes. Die je eens moet beleven als wintersporter. Of eigenlijk een paar keer."

Corno van den Berg

 

Unieke vakanties

Vlak voorbij Oostenrijk kun je in Italië skiën of snowboarden in een bijzonder decor. Met goede sneeuw, volop zon, honderden kilometers piste en Italiaanse flair.

De twee skigebieden Skirama Adamello Brenta (380 km) en Dolomiti Superski (1.200km) zijn mooie skiroutes door de Dolomieten, die in 2009 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO zijn geplaatst.

Vier kerst in Trentino
Laat je inspireren door …

Skiën in Madonna di Campiglio
Proef de kerstsfeer in het hart van de Dolomieten. Heerlijk eten, moderne faciliteiten, goede sneeuw, 150 km piste en Skirama skipas. Wintersportvakantie v.a. € 360,-
Ontdek het zelf