Deel

0
Tweet about this url
Madonna di Campiglio

Madonna di Campiglio

Wil jij ook naar Madonna di Campiglio? Kijk dan hier:
Ontdek dit skigebied zelf

Madonna di Campiglio maakt langzaam naam onder wintersportliefhebbers. Het skigebied is mondain, maar gezellig. Het dorpje zelf is autovrij. Een introductie.

Cijfers vertellen vaak het verhaal. Het gebied omvat 150 kilometer aan pistes. Het skigebied bevindt zich op een hoogte van 850 tot 2.500 meter en omvat 98 skipistes (44 voor beginners, 38 voor halfge-vorderden en 16 voor gevorderden) en 63 liften. Oh, en het ligt in het hart van de Brenta-Dolomieten, Werelderfgoed van Unesco.

De eerste kennismaking is al goed. De piste is zo goed als verlaten, de zon klimt boven de bergrand en haar warmte maakt me gelukzalig. Weg van het werk, de winter in Nederland en meer. Het moet er raar uitzien, een Nederlander die met een glimlach en gesloten ogen in de zon staat. Al denk ik dat veel andere skiërs het wel zullen herkennen.

Het klinkt mooi. Een 5 km lange gondellift, de Pinzolo Campiglio Express, in 16 minuten naar 5 Laghi, het gebied  ten noorden van de legendarische Canalone Miramonti. Dit is dé plek van de afdaling voor de 3Tre, de slalomcompetitie voor mannen, die meetelt voor de wereldbeker alpineskiën.

Deze berg is geregeld het toneel van de 3-Tre FIS wereldkampioenschappen skiën. Hmm, die moet ik ook maar even proberen, al vrees ik dat het zinloos is om mijn tijd te klokken. Maar ze hebben meer bijzondere pistes. De piste DoloMitica wordt gezien als één van de beste wedstrijdpistes van de gehele Alpen. Deze is bereikbaar via de gondellift Tulot, dit is de tweede lift die meteen in Pinzolo begint.

Het winterseizoen van Madonna di Campiglio Pinzolo en Val Rendena staat bol van de skiwedstrijden,  internationale evenementen en historische manifestaties. Tijd voor een fakkeltocht, wat een bijzondere ervaring is. In de avond ski of snowboard je naar beneden met een fakkel, die je helpt bij het kiezen van het pad.

Voor snowboarders is er het Ursus Snow Park in Madonna di Campiglio, één van de vijf beste sneeuwparken in de Alpen. Waarom? Omdat hier maar liefst  70.000 m2 aan jumps is aangelegd. Waar elke snowboarders en freestylers zijn of haar grenzen kan opzoeken en verleggen.

Vaak wordt gezegd dat Oostenrijk de beste après-ski heeft. Maar ik vraag me dan altijd af: Wat voor soort après-ski is dat dan? Tijd voor een soort vergelijkend onderzoek. Een sfeervolle wijnbar met lokale grappa vind ik anders dan een skihut. Maar ieder zijn smaak. Al zijn er hier ook wel enkele disco’s.

En bij de restaurants geldt het ook. Heb je liever overbekende gerechten of opvallend veel lokale gerechten, maar toch met een heus Italiaans accent. Ik weet het wel. Zeker als het past bij de sfeer van het bergdorp, wat in Italië sowieso geen probleem is. Ik loop langs de winkeltjes met handgemaakte producten, maar ook langs boetieks met haute couture en goede bonbonwinkels. Smaakvol, een woord dat vaker in me op kwam hier.
Winter in Trentino ,,Wintersport in de Dolomieten, dat is skiën in de Italiaanse Alpen. Met ruige bergtoppen, maar ook 1.200 kilometer aan skipistes. Die je eens moet beleven als wintersporter. Of eigenlijk een paar keer."

Corno van den Berg

 

Free Ski Superskirama
7 dagen met half pension in Madonna di Campiglio, Pinzolo. Incl. 6 dagen skipas en gratis Skipas voor kinderen tot 8 jaar, Superskirama; voor 340,00 €.

Hotel Madonna di Campiglio ***
Tweepersoonskamer, al vanaf 53,00 €.
Bekijk alle aanbiedingen voor Madonna di Campiglio

Het historische, autovrije centrum van Madonna di Campiglio is de 'place to be' in Trentino om luxueus te shoppen, een restaurantje te pikken of om op stap te gaan, vooral in de winter. De nieuwe en supermodene skiliften die afgelopen winter in gebruik zijn genonomen, hebben de toegangspoorten geopend naar de skigebiden van Pinzolo en Folgarida Marilleva.