Buenos Aires - Argentijnse en Europese mix

Achtergronden

Buenos Aires is een mengelmoes van culturen. En het beroemde thuis van Eva Perón. En de bakermat van de tango. Met rijke en uitbundige architectuur.

De Britse krant The Sunday Times riep Buenos Aires al in 2005 uit tot 'coolest city on earth'. De sfeer, het nog immer aanwezige verleden en het leven dat zich op straat afspeelt waren de belangrijkste redenen. Buenos Aires wordt vaak het 'Parijs van het zuiden' genoemd. Dit komt door de grote Europese invloed door de eeuwen heen. Het is tevens de bakermat van de tango. De mengelmoes van culturen is voelbaar. Overal.

Het over het algemeen zachte klimaat zorgt er voor dat hier het dagelijkse leven zich op straat afspeelt. En dan met name in de kleine steegjes met barretjes en shops. Als toerist kun je hier simpelweg op een bankje gaan zitten. En zien hoe vrouwen boodschappen doen, terwijl verliefde stelletjes alleen maar oog voor elkaar hebben. Mannen praten bij in de parken, vaak met veel handgebaren.

Buenos Aires wordt vaak het 'Parijs van het zuiden' genoemd.

En dat in een decor van rijke en uitbundige architectuur, waar de sfeer van het verleden nog te proeven is door de vele authentieke gebouwen. Maar hier zijn ook veel moderne invloeden te vinden. Dit is Buenos Aires, typisch Argentijns maar ook een tikkeltje Europees. Dit is het land van Máxima, maar ook van de Dwaze Moeders en Eva 'Evita'  Perón.

De Argentijnse hoofdstad ligt aan de riviermonding van de Rio de la Plata-rivier. Ondanks de ligging in een lastig gebied met veel water is de stad architectonisch bijzonder. Bijna alle wegen zijn symmetrisch aangelegd, net als de wijken. Toch ademt elke wijk zijn eigen sfeer uit. En dat zijn er maar liefst 47.

De Torre de los Ingleses en een Argentijnse vlag.
PurBlanca
Na de komst van de Spanjaarden in de zestiende eeuw blijft Buenos Aires zo’n tweehonderd jaar relatief klein. De Spanjaarden gaven de voorkeur aan andere toevoerhavens zoals Lima. Pas rond de 19e eeuw floreerde de stad. De Europeanen kwamen nu opnieuw, maar nu om hier een bestaan op te bouwen.

De depressie waarin het gehele land verzeild raakte van 2001 heeft in de gehele wereld het nieuws gehaald. Langzaam krabbelt het land weer overeind. Waardoor ook het toerisme weer toeneemt. De wijk Palermo heeft zowel stadsparken (met veel sportvelden) als tientallen barretjes, terrasjes en winkeltjes. De wijken La Boca (waar veel kunstenaars leven) en San Telmo staan bekend om hun typische Zuid-Amerikaanse architectuur en sfeer. Met een modern verfje…

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Buenos Aires - Argentijnse en Europese mix

Buenos Aires - Argentijnse en Europese mix

Ontdek de 17 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Beleef de intrigerende tango. Bezoek het graf van Eva Perón. Leer Argentijns koken. Of ruik Maradona's heilige gras.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.