Buenos Aires - Argentijnse en Europese mix

Beschermd & Onderzoek

Wetenschappers zoeken nog steeds naar informatie over de geschiedenis van deze stad. Met name over de rol van goud in deze regio. Hieronder de belangrijkste vondsten. En de reden waarom het wordt vergeleken met Parijs.

Santa Maria del Buen Aire

De Spanjaard Juan de Solís ontdekte de riviermonding in 1516. De eerste nederzetting komt er twintig jaar later, gesticht door Pedro de Mendoza. Hij noemt het 'Santa Maria del Buen Aire' (Spaans voor Santa Maria van de mooie luchten). Maar de oorspronkelijke bewoners, de Querandi-indianen, jagen de Spanjaarden weg.

De Europeanen vluchten naar een plek om een nieuwe te stichten; het huidige Asunción, de hoofdstad van Paraguay. Maar doordat de indianen opvallend veel sieraden dragen, ontstaan er verhalen over 'een ongekende rijkdom aan goud en zilver'. Waardoor de interesse vanuit Spanje en Portugal voor Zuid-Amerika explosief toeneemt.

Gaucho's

Bijzonder detail is dat de paarden die de Spanjaarden hier achterlieten de voorvaderen zijn van de Argentijnse paarden die tegenwoordig door de cowboys (gaucho's) in heel Argentinië worden gebruikt. Dit geldt overigens ook voor de runderen, die verantwoordelijk zijn voor de beroemde Argentijnse steak. De afgelopen honderden jaren hebben de dieren zich aangepast aan het klimaat en het gras.

Parijs

Het belangrijkste deel van het centrum dateert uit het begin van de 20e eeuw. Argentinië was toen één van de rijkste landen ter wereld. En dat moest getoond worden in de hoofdstad. De brede boulevards, langgerekte parken en imposante openbare gebouwen zijn de stille getuigen. Buenos Aires is ook een stad met veel musea, waarbij vooral de cultuur- en natuurhistorische beroemd zijn. En de stad moest lijken op een andere wereldstad: Parijs. De plattegrond van de Franse hoofdstad werd dan ook exact gekopieerd.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Buenos Aires - Argentijnse en Europese mix

Buenos Aires - Argentijnse en Europese mix

Ontdek de 17 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Beleef de intrigerende tango. Bezoek het graf van Eva Perón. Leer Argentijns koken. Of ruik Maradona's heilige gras.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.