Buenos Aires - Argentijnse en Europese mix

Mijn hoogtepunten

Buenos Aires moet je op je in laten werken. Dus doe ik dat met chimmichurri voor lunch en een glas wijn.

Overal zie je mensen dansen. De tango natuurlijk, op de straat en in barren. Sommigen gebruiken het asfalt om te oefenen, anderen om een zakcentje van de toeristen te verdienen. Ik wil ook wel, maar durf niet. De moed zakt in mijn schoenen als ik zie hoe snel en professioneel elk stel de pasjes uitvoert.

De shirts van Maradona hangen overal bij het beroemde stadion van Boca Juniors. Maar ook opvallend is het aantal voetbalshirts dat te koop is van hun nieuwe idool: Lionel Messi. Het heden haalt langzaam het verleden in, al zal Messi eerst het WK Voetbal moeten winnen om echt de belangrijkste voetballer van Argentinië te worden.

Plaza de Mayo is mooi, maar het bruist hier niet echt. in de avond kom ik terug en is het veel drukker. Overal muziek, mensen die lachen en stelletjes. Zo had ik het me voorgesteld ja. Ik ga op een bankje zitten en kijk alleen maar.

Ik ga op zoek naar Nederlands verleden in de diverse wijken die nog verwijzen naar de eerste Nederlanders die hier arriveerden. Ik zie nog enkele straatnamen, maar meer niet.

Het graf van Eva Perón bezoeken op Cementerio de la Recoleta is een must. Nog steeds adoreert de lokale bevolking haar. Met bloemen en natuurlijk een foto.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Buenos Aires - Argentijnse en Europese mix

Buenos Aires - Argentijnse en Europese mix

Ontdek de 17 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Beleef de intrigerende tango. Bezoek het graf van Eva Perón. Leer Argentijns koken. Of ruik Maradona's heilige gras.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.