Salar de Uyuni - Grootste zoutvlakte van de wereld

Doen!

Wie Uyuni wil beleven kan talloze activiteiten plannen. En excursies maken. Hier vind je een selectie van de meest populaire, maar ook relatief onbekende dingen die je in dit bijzondere deel van Bolivia kunt doen. Enjoy!

4. Maak een foto in de Uyuni-spiegel

Als het geregend heeft ligt er een laagje water op het zout. En ontstaat de grootste spiegel ter wereld.
Markus Lutz

Hoe laat je thuis zien dat je op een immense zoutvlakte hebt gestaan? Zeker met zoveel licht om je heen is het lastig een goede foto te maken. En hoe krijg je die spiegelfunctie er goed op als het geregend heeft? Allereerst moet je wel wat houvast hebben om te laten zien hoe groot dat de vlakte is. Bijvoorbeeld door rotsen, een cactus, een auto of jezelf er voor te zetten. Dan zie je ook meteen de spiegelfunctie als het net geregend heeft… Ook worden hier opvallend veel foto's gemaakt van opspringende mensen of 'trucagefoto's' waarbij iemand veel verder gaat staan, waardoor het lijkt alsof de een bovenop de ander staat. Wie het felle wit van het zout wil temperen kan zijn foto één of twee stops onderbelichten.Deel

Meer over deze droomplek

Salar de Uyuni - Grootste zoutvlakte van de wereld

Salar de Uyuni - Grootste zoutvlakte van de wereld

Ontdek de 17 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Verken de grootste zoutvlakte ter wereld. Zie de onvoorstelbare weerspiegeling na een regenbui. En slaap in een zouthotel.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.