Salar de Uyuni - Grootste zoutvlakte van de wereld

Gaan!

Beste tijd:
De zomer (van november tot maart) is de beste tijd. In de winter kan het hier 's nachts erg koud zijn. Hou er wel rekening mee dat in de winter de meeste (en bijna enige) regen valt en dan dus het beroemde spiegeleffect optreedt.

Let op!
De Salar de Uyuni (en ook de meeste andere bezienswaardigheden) ligt op 3.650 meter hoogte. Waardoor acute hoogteziekte een groot probleem kan worden. Acclimatiseer daarom voorafgaand aan je bezoek goed.


En doe het op deze hoogte sowieso rustig aan. Let op je lichaam en ga bij klachten (zoals hoofdpijn en duizeligheid) meteen naar een hoogte onder de 3.000 meter.

In Uyuni en omgeving vriest het 's avonds vaak. Het is dus zeer zinvol om warme kleding mee te nemen. Zeker als je vroeg op pad gaat moet je goed voorbereid zijn met onder meer een muts en handschoenen.


Hoe kom ik er?
Het dorp Uyuni is de 'hoofdstad' van dit gebied. Hier zijn ook allerlei 4x4-tours te boeken om het gebied te verkennen. Tours van enkele uren tot meerdere dagen. De meest gebruikte manier om vanuit de hoofdstad La Paz naar Uyuni te komen is allereerst met de auto (of bus) naar Oruro, daarna is het een zeven uur durende treinrit van Oruro naar Uyuni. Vanuit La Paz kun je naar Sucre vliegen, waarna het ook nog steeds zeven uur rijden is met de auto. Het is overigens ook mogelijk Uyuni te combineren met een bezoek aan Chili, waarbij je dwars door de Andes gaat.

Verder lezen:

Salar de Uyuni op de kaart

Meer over deze droomplek

Salar de Uyuni - Grootste zoutvlakte van de wereld

Salar de Uyuni - Grootste zoutvlakte van de wereld

Ontdek de 17 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Verken de grootste zoutvlakte ter wereld. Zie de onvoorstelbare weerspiegeling na een regenbui. En slaap in een zouthotel.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.