Bonito - Snorkelen met piranha's

Achtergronden

Het is één van de beste snorkelplekken ter wereld. Die niet in zee ligt, maar in het hart van Zuid-Amerika. Met talloze dieren die de wetenschap verbazen.

Bonito is één van de beste snorkelplekken ter wereld. Ook al ligt het niet in de zee, maar midden in Zuid-Amerika. Warmwaterbronnen stromen door talloze grotten en worden aan de oppervlakte omringd door regenwoud. Het heldere water voert je langs albino vissen, zoetwaterinktvissen en ook piranha's. Gelukkig zijn het de ongevaarlijke broertjes van de hapgrage jongens van de televisie… 

Bij snorkelen en duiken denk je al snel aan koraalriffen op zee. Maar er zijn ook enkele zoetwaterplekken die de moeite meer dan waard zijn. Een daarvan is Bonito. De naam van dit gebied zegt het al; Bonito betekent immers 'mooi' in het Portugees. Het is een passende typering voor een gebied waar diverse warmwaterbronnen rivieren en grotten vormen vol leven. De stroming neemt je vanzelf mee.

Het heldere water voert je langs albino vissen, zoetwaterinktvissen en piranha's.

Een bezoek aan Bonito is dan ook een vreemde gewaarwording. Wandelend in de jungle zie je ineens diverse rivieren liggen. In het glasheldere water zwemmen duizenden vissen. Waartussen je relaxt kunt snorkelen en zwemmen. Of de diverse grotten kunt verkennen. Met talloze dieren die de wetenschap nog steeds verbazen.

De basis voor de rijkdom bestaat uit diverse warmwaterbronnen die hier aan de oppervlakte komen. Het bronwater zit vol calciumcarbonaat, dat als een natuurlijke zuiveringsinstallatie werkt. De bodem bestaat uit hard kalksteen, waardoor het water een andere weg zoekt en langzaam een route uitslijpt. Met kleine watervallen tot gevolg en rivieren, met namen als Sucuri, Peixe, Formoso en Prata.

De zonsondergang in Bonito.
Caitlin Read
Het resultaat is een rijk dieren- en plantenleven en meer dan 80 grotten, sommige vol kunstzinnige stalactieten, maar hier kun je ook vreemd gevormde rotsgordijnen zien en andere natuurverschijnselen. De hoofdattractie hier blijven de vele vissen, waarvan sommige soorten wel zo’n 40 centimeter groot worden. Met mooie namen als pacu, piraputanga en dorado.

Het aantal soorten vissen dat je ziet is niet bijzonder, maar de hoeveelheid wel. Tientallen en soms wel honderden vissen tegelijk zijn geen uitzondering. Het vele water zorgt tevens voor een grote planten- en bomenrijkdom aan de rivieroevers. Al met al een ongekende ervaring. Bonito is tegenwoordig een van de belangrijkste gebieden in Brazilië waar eco-toerisme tot bloei komt.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Bonito: een Droomplek.

Een tropisch aquarium, maar dan van zoetwater. Midden in het regenwoud van Brazilië. In deze bijzondere warmwaterbron kun je zwemmen en snorkelen met talloze vissen, waaronder vriendelijke piranha's. Ideaal voor wie een rondreis langs de hoogtepunten van Brazilië maakt en bijvoorbeeld de Pantanal of Iguazu bezoekt.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. Snorkelen met tropische vissen in extreem helder warm water
  2. Het omliggende regenwoud met bloeiende bomen en planten.
  3. Dit bijzondere decor trekt andere dieren zoals apen, neusberen en pekari's aan.

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Bonito - Snorkelen met piranha's

Bonito - Snorkelen met piranha's

Ontdek de 13 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Snorkel in een glashelder zoetwateraquarium. Verken de vele grotten. Wandel door het regenwoud. En laat vissen uit het water springen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.