Bonito - Snorkelen met piranha's

Beschermd & Onderzoek

Slechts een deel van het dorp Bonito en haar omgeving is officieel beschermd. Veel delen van rivieren zijn in handen van boeren. Sommige van hen telen vee en doen niets met de rivier. Anderen proberen toerisme te ontwikkelen, waardoor ook het omliggende bos bewaard blijft. Bonito ligt naast het Serra do Bodoquena National Park. Dit park is ook beroemd om zijn vele grotten met kristalhelder water, maar Bonito vormt het toeristencentrum. De reden is simpel, het is gemakkelijk te bereiken.

Piranha's

Snorkelen in Bonito is net als een koraalrif, alleen dan in zoetwater.
Corno van den Berg

Opmerkelijk genoeg zijn diverse vissoorten die hier leven lid van de beruchte piranha-familie. Wetenschappers discussiëren nog steeds om het aantal soorten piranha's dat er op de wereld bestaat, al zijn het er meer dan dertig. Sommige eten vlees, anderen alleen maar planten of vruchten.

In Bonito en omgeving komen overigens niet de meest gevaarlijke soorten voor, dus bang voor een beet hoef je niet te zijn.

Meer info:

'Moenkhausia bonita'

Af en toe worden er hier nog nieuwe soorten vissen ontdekt, die soms ook nieuw voor de wetenschap zijn. Zoals in 2004 toen de 'Moenkhausia bonita' werd ontdekt. Ook dit kleine visje (dat nog geen Nederlandse naam kent) is overigens een ver familielid van de piranha's.

Meer info:

Zoetwaterkwal

In de beroemde en mysterieuze Lagoa Misteriosa is in 2006 voor het eerst een zoetwaterkwal gezien. Het diertje, 'Craspedacuta sowerbii', zorgde voor ophef onder wetenschappers aangezien in grotten weinig leven voorkomt.

Groenvleugelara's

Net als veel andere gebieden heeft Bonito last van de illegale handel in papegaaien en met name ara's. De Buraco das Araras is een overbekende plek waar groenvleugelara's overnachten in hoge bomen. Maar de afgelopen decennia zijn talloze gevangen om bij mensen thuis in een kooi te eindigen. Inmiddels heeft de Braziliaanse overheid de regels voor de wildvang aangescherpt, maar veel gevolgen heeft het niet.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Bonito: een Droomplek.

Een tropisch aquarium, maar dan van zoetwater. Midden in het regenwoud van Brazilië. In deze bijzondere warmwaterbron kun je zwemmen en snorkelen met talloze vissen, waaronder vriendelijke piranha's. Ideaal voor wie een rondreis langs de hoogtepunten van Brazilië maakt en bijvoorbeeld de Pantanal of Iguazu bezoekt.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. Snorkelen met tropische vissen in extreem helder warm water
  2. Het omliggende regenwoud met bloeiende bomen en planten.
  3. Dit bijzondere decor trekt andere dieren zoals apen, neusberen en pekari's aan.

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Bonito - Snorkelen met piranha's

Bonito - Snorkelen met piranha's

Ontdek de 13 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Snorkel in een glashelder zoetwateraquarium. Verken de vele grotten. Wandel door het regenwoud. En laat vissen uit het water springen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.