Bonito - Snorkelen met piranha's

Gaan!

Beste tijd:
Snorkelen en duiken zijn hier de hoofdactiviteiten, die het gehele jaar kunnen worden uitgevoerd. Vreemd genoeg is de beste tijd voor een bezoek vanaf december tot en met maart, oftewel het regenseizoen. Bonito en omgeving is dan erg groen. Veel planten en bomen staan in bloei wat veel dieren aantrekt. Ook is dan het waterniveau hoog en zijn de watervallen op hun wildst.

Het duiken in de grotten kan het beste in het winterseizoen (juni tot en met september); het water is dan het meest helder.


Let op!
Geregeld komen toeristen in de grotten van Bonito in de problemen. Ze gaan op eigen houtje op pad en verdwalen of raken gewond na een val. Het is verstandig altijd een gids mee te nemen als je diep de grotten in wilt. Het is niet alleen veiliger, maar ook krijg je veel informatie over het grottenstelsel en hun bewoners.

Veel vissen zijn erg nieuwsgierig en komen opvallend dichtbij. Ook omdat ze geregeld worden gevoerd door mensen. Wees niet bang, ze doen niets.


Hoe kom ik er?
Je kunt aanvliegen op Campo Grande om daarna de lokale bus te nemen of op het vliegveld een auto te huren. Een huurauto geeft je alle vrijheid, de wegen zijn goed en het verkeer niet gevaarlijk. De afstand tussen Campo Grande en Bonito is ongeveer 350 kilometer. Het handige is dat je dan ook makkelijk Bonito en omgeving kunt verkennen.

Verder lezen:

Bonito op de kaart

Meer over deze droomplek

Bonito - Snorkelen met piranha's

Bonito - Snorkelen met piranha's

Ontdek de 13 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Snorkel in een glashelder zoetwateraquarium. Verken de vele grotten. Wandel door het regenwoud. En laat vissen uit het water springen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.