Iguazú-watervallen - De schoonheid van water

Gaan!

Beste tijd:
In januari en februari vieren de Argentijnen en Brazilianen vakantie en is het erg druk. Maar dan valt er ook veel regen, dus zijn de watervallen woest. Wat ook nog voor maart geldt.

In april, mei en juli regent het hier geregeld. En ook dan zorgt de regen wel voor extra veel water dat naar beneden stort… En dan zie je Iguazú in volle glorie. De rest van het jaar kan de watertoevoer erg fluctueren.


September en oktober zijn de rustigste maanden wat toeristen betreft, al zul je hier nooit helemaal alleen rond lopen.

De temperaturen zijn het gehele jaar ongeveer gelijk en schommelen tussen begin twintig en begin dertig graden.

Let op!
Veel toeristen nemen eigenlijk te weinig tijd om dit gebied te verkennen. In enkele uren zien ze de watervallen aan de Argentijnse kant of ze hebben zo weinig tijd dat ze alleen de Braziliaanse kant aan doen. Terwijl je dit gebied moet 'beleven'. Zowel het water als de jungle. Zowel aan de Braziliaanse als aan de Argentijnse kant.


Zowel aan de Braziliaanse als Argentijnse kant worden veel wilde dieren gezien. Naast veel vogels, ook giftige slangen en bijtgrage rode neusberen. Let op de waarschuwingsborden, die staan er niet voor niets.

Hoe kom ik er?
Vanaf het vliegveld van Puerto Iguazú (Argentinië) zijn dagelijks vluchten van en naar Buenos Aires. Het vliegveld van Foz do Iguaçu (Brazilië) heeft verbindingen met de grotere Braziliaanse steden.

Verder lezen:

Iguazú-watervallen op de kaart

Meer over deze droomplek

Iguazú-watervallen - De schoonheid van water

Iguazú-watervallen - De schoonheid van water

Ontdek de 11 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Hap naar adem bij de Devil's Throat. Laat je kletsnat regenen in een boot. Bezoek zowel Argentinië als Brazilië. Of bekijk ze te paard.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.