Mata Atlântica - Uniek regenwoud aan zee

Publiekstrekkers

Het gouden leeuwaapje kennen we van de dierentuin. Het aapje is de ambassadeur van dit kustbos. Maar er leeft in Mata Atlântica meer, veel meer.

9. Jaguar

engels: jaguar latijn: panthera onca
De kans op een ontmoeting in de Mata Atlãntica met een jaguar is heel klein.
Joachim S. Müller

Dit dier heeft op veel mensen een enorme aantrekkingskracht. Deze top-predator leidt een verborgen bestaan, maar moderne technieken maken zijn leven langzaam zichtbaar. Ook in het Mata Atlãntica zijn de afgelopen jaren studies geweest. Het dier heeft wat weg van een luipaard, maar de jaguar is steviger gebouwd, terwijl de vlekkentekening iets minder fijn is. Ze leven graag in de buurt van water, maar niet alleen in regenwouden zoals vaak wordt gedacht. Deze dieren komen ook in nevelwouden voor en in gematigde bossen met veel open plekken. Mensen worden overigens zelden aangevallen, het dier gaat ons liever uit de weg. Dus is een ontmoeting erg bijzonder, maar de kans is erg klein. Het dichte groen van het bos ontneemt je vaak al het zicht.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 0-25%

Deel

Meer over deze droomplek

Mata Atlântica - Uniek regenwoud aan zee

Mata Atlântica - Uniek regenwoud aan zee

Ontdek de 13 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Help de bedreigde gouden leeuwaapjes. Wandel tussen oerwoud en strand. Ontmoet de bewoners, de Pataxó-indianen. En verdrink in 250 grotten.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.