Rio de Janeiro - Copacabana, carnaval en Christusbeeld

Gaan!

Beste tijd:
De Braziliaanse winter is kort: van juni tot en met augustus. Dit zijn de koelste maanden, ook al wordt het dan nog zo'n 25 graden.

In de zomer (december tot en met februari) is het in Rio warm met een hoge luchtvochtigheidsgraad. De meeste inwoners van Brazilië gaan in deze maanden met vakantie, waardoor hotelkamers niet alleen duurder zijn, maar ook schaarser. Zeker rond het carnaval (meestal in februari), waarbij minimaal een jaar vooraf boeken noodzakelijk is.


Let op!
Rio de Janeiro heeft een slechte naam en diefstal en overvallen zijn nog steeds aan de orde van de dag. Zeker op de Copacabana. Het zuidelijke deel van de stad wordt in het algemeen als veel veiliger dan het noordelijke deel beschouwd, maar ook hier komen nog overvallen op klaarlichte dag voor. Slaappillen worden hier al jaren in drankjes op terrasjes en dergelijke gestopt, zodat je een gemakkelijk slachtoffer bent. Je bent gewaarschuwd.


Hoe kom ik er?
Vanuit Nederland zijn er talloze directe vluchten, terwijl er ook vanuit de grotere steden in Brazilië genoeg mogelijkheden zijn om Rio te bereiken. Je kunt ook bijvoorbeeld vanuit Paraty met een zeilboot komen, dit is een zeer populaire trip.

Rio de Janeiro op de kaart

Meer over deze droomplek

Rio de Janeiro - Copacabana, carnaval en Christusbeeld

Rio de Janeiro - Copacabana, carnaval en Christusbeeld

Ontdek de 23 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Vier feestend Rio's carnaval. Beleef nieuwjaar op de Copacabana. Zie Christus bij zonsondergang. En ontdek de 'churrascaria'.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.