Paaseiland - Speuren naar een verloren volk

Gaan!

Beste tijd:
Wie de cultuur van de oorspronkelijke bewoners wil meemaken moet naar het jaarlijkse carnaval in januari/februari.

De meeste toeristen komen tussen november en april, de temperatuur is dan gemiddeld 15 tot 17ºC in augustus. In februari wordt het zo'n 24º C. Ook in het laagseizoen is het weer redelijk constant. Paaseiland kent geen regenseizoen, meestal is maart de maand met de meeste (korte) regenbuien.


Let op!
Het weer hier kan onbestendig zijn, waarbij het zinvol is om meerdere dagen voor een bezoek uit te trekken. Het kan hier flink waaien, waardoor goede kleding een noodzaak is.

Tijdens het jaarlijkse festival rond januari/februari is het erg druk. Met als gevolg dat de vliegtuigen naar Paaseiland al ver vooraf vol geboekt zijn.

De souvenirs zijn erg populair en meestal buitensporig geprijsd. Ook hier geldt dat onderhandelen over de prijs gewoon is. Stevig zelfs.


Hoe kom ik er?
Paaseiland ligt 2.000 kilometer van Polynesië, de eilandengroep boven Australië. Maar het eiland hoort officieel bij Chili, waar het 3.790 kilometer ten westen van ligt. Het enige dorp op Paaseiland, Hanga Roa, wordt vanuit Chili bediend door LANChile. Het vliegtuig is feitelijk de enige manier om er te komen.

Verder lezen:

Paaseiland op de kaart

Meer over deze droomplek

Paaseiland - Speuren naar een verloren volk

Paaseiland - Speuren naar een verloren volk

Ontdek de 21 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Krijg ontzag voor de Moai's, loop hier rond in de nacht en ontdek de kort- en langoren. Of feest mee op het Tapati festival.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.