Torres del Paine NP - Ultieme wildernis in Patagonië

Doen!

Torres del Paine is ideaal om te wandelen. Maar je kunt hier bijvoorbeeld ook kajakken of op een paard klimmen. Hieronder vind je de beste tips om het meeste uit je bezoek te halen.

3. Wandel de W

Een wandelaar wordt gekleineerd door een oude boomstronk.
Corno van den Berg

Voor wie de 100 kilometer trekking te lang vindt, is er het W-parcours. Deze is 'slechts'zo’n 76 kilometer lang. En, je hoeft niet je eigen campingspullen te dragen, het is mogelijk te overnachten in refugio's. Het is het zuidelijke deel van het Torres del Paine-circuit. De meeste trekkers doen er vier of vijf dagen over om van Refugio Laguna Amarga naar Refugio Pehoe te lopen. Om daarna de veerboot naar Refugio Pudeto te nemen. De route heeft ruwweg de vorm van de letter 'W', vandaar de naam. Ook deze kun je zelf lopen of met een groep en gids. Het is één van de populairste van Zuid-Amerika dus je bent nooit echt alleen. In het hoogseizoen moet je je plekje in de refugio's wel vooraf reserveren.Deel

Meer over deze droomplek

Torres del Paine NP - Ultieme wildernis in Patagonië

Torres del Paine NP - Ultieme wildernis in Patagonië

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel het beroemde W-circuit. Of klauter naar de voet van Tres Torres. En zoek naar het roofdier dat hier leeft: de poema.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.