Torres del Paine NP - Ultieme wildernis in Patagonië

Gaan!

Beste tijd:
Beste tijd om het park te bezoeken is november tot april. Het voorjaar (oktober, november en december) wordt gezien als één van de beste tijden, omdat dan ook veel bloemen in bloei staan. In het zomerseizoen (januari tot en met maart) is het hier het drukst.

In alle andere maanden kan sneeuw een probleem vormen. Wie daar geen moeite mee heeft moet het park bezoeken in mei of september. Ook de weersomstandigheden zijn dan meestal redelijk. En je bent zo goed als alleen. In hartje winter (juli, augustus en september) zijn veel wandelpaden (en ook wegen) onbereikbaar door de sneeuw. Ook gaan dan de veerboten uit de vaart.


Let op!
Wie meerdere dagen gaat wandelen en dus gaat kamperen moet rekening met koude nachten. Het kan hier tot min vijf 's nachts worden, in de zomer is het 's nachts tussen 0 en 5 graden. Op veel campings kun je overigens tenten, matjes en slaapzakken huren. In het wild kamperen is niet toegestaan.

Jaarlijks verdwalen hier enkele toeristen. De meeste paden zijn goed aangegeven, maar een fout is snel gemaakt. De wisselende weersomstandigheden kunnen zelfs ervaren wandelaars verrassen. Het is dan ook verboden om alleen op pad te gaan. Wie een langere tocht gaat maken doet er slim aan om anderen te laten weten wat je gaat doen.


Als je wilt slapen in de refugio's (een soort kleine berghuisjes) is het zinvol dit vooraf te regelen. De meeste hebben de mogelijkheid te koken op hout.

Hoe kom ik er?
De dichtstbijzijnde stad is Puerto Natales (op 110 kilometer), maar de meeste bezoekers komen vanuit het zuidelijker gelegen Punta Arenas. De afstand tussen Punta Arenas en Torres del Paine is iets meer dan 300 kilometer. Er gaan dagelijkse bussen, terwijl ook veel toeristen in Punta Arenas een auto huren op bijvoorbeeld het vliegveld. Punta Arenas heeft een directe luchtverbinding met de hoofdstad Santiago.

Verder lezen:

Torres del Paine NP op de kaart

Meer over deze droomplek

Torres del Paine NP - Ultieme wildernis in Patagonië

Torres del Paine NP - Ultieme wildernis in Patagonië

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel het beroemde W-circuit. Of klauter naar de voet van Tres Torres. En zoek naar het roofdier dat hier leeft: de poema.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.