Torres del Paine NP - Ultieme wildernis in Patagonië

Publiekstrekkers

In deze wildernis leven veel dieren, die niet bang voor mensen zijn. Naast guanaco's en Andescondors kun je ook nandoes, Andesherten en andere dieren zien.

1. Andescondor

engels: Andean condor latijn: vultur gryphus
De Andescondor wordt meestal zwevend in de lucht gezien.
Matt Riggott

De Andescondor is een zeer imposante vogel en deze roofvogel broedt in Torres del Paine. Hij heeft de grootste spanwijdte van alle vogels: zo'n 3,2 meter. Ze eten voornamelijk dode dieren, ook al komt het voor dat ze bijvoorbeeld jonge guanaco's pakken. Je ziet ze vaak hoog in de lucht cirkelen, slim gebruik makend van de thermiek. Andescondors eten dood vlees en kunnen dus met recht 'opruimers' worden genoemd. Omdat ze slechts één jong per twee jaar krijgen is het aantal condors door jacht en bestrijdingsmiddelen de laatste decennia sterk gedaald. Inmiddels zijn er talloze maatregelen genomen om hun aantal weer op het oude niveau te krijgen. Hun kop is kaal om geen last van veren te hebben als ze hun kop in een karkas stoppen. Wie wandelt of rijdt door het park ziet deze dieren gegarandeerd vliegen.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 75-100%

Deel

Meer over deze droomplek

Torres del Paine NP - Ultieme wildernis in Patagonië

Torres del Paine NP - Ultieme wildernis in Patagonië

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel het beroemde W-circuit. Of klauter naar de voet van Tres Torres. En zoek naar het roofdier dat hier leeft: de poema.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.