Galapagoseilanden - Kraamkamer van de evolutieleer

Gaan!

Beste tijd:
De eilanden zijn het gehele jaar te bezoeken. Het hangt er van af wat je wilt doen. Voor snorkelen en duiken is eind januari, februari en maart de perfecte tijd. In die maanden is de zee meestal rustig en het zicht goed. Hierdoor is dit de tijd om te snorkelen met zeeleeuwen, zeeleguanen, zeeschildpadden en zelfs pinguïns als je geluk hebt. De watertemperatuur varieert van 20 tot 24 graden Celsius.

De drukste (en duurste) tijd is juli en augustus. De temperatuur is dan nog steeds boven de 15 graden, maar de wind zorgt voor een ruwere zee.


En er is redelijk vaak bewolking.

September is het echte laagseizoen. Dan is het relatief het koudst en zit je meestal op 'ruige' zee. Ook worden er dan veel minder tours aangeboden.

Let op!
Een cruise is de beste manier om de eilanden te ontdekken. Je vaart dan van eiland naar eiland en slaapt op de boot. Ook zijn vanuit de diverse hotels talloze trips mogelijk. Nadeel is dat je elke keer naar een plek moet af reizen, waardoor je niet alles kunt bezoeken. Hou in je achterhoofd dat kleine boten niet zo snel varen, terwijl grote boten niet overal kunnen (of mogen) aanleggen.


Toeristen moeten voor de Galápagos ter plekke een soort toegangsbewijs kopen. Deze moet in Amerikaanse dollars worden afgerekend.

Hoe kom ik er?
Om de Galápagos te bereiken zijn er directe vluchten vanuit Ecuador vanuit Quito (1,5 uur) en Guayaquil (1 uur) en Lima in Peru (1,5 uur).

Galapagoseilanden op de kaart

Meer over deze droomplek

Galapagoseilanden - Kraamkamer van de evolutieleer

Galapagoseilanden - Kraamkamer van de evolutieleer

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Stap in Darwins voetsporen. Cruise langs de diverse eilanden. En ontmoet pinguïns, zeeleguanen en reuzenschildpadden.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.