Galapagoseilanden - Kraamkamer van de evolutieleer

Mijn hoogtepunten

Bij het ontbijt komen vier soorten Darwin-vinken kijken wat ik eet.

Ze zien er hetzelfde uit, op de grootte en de snavel na. Ik begrijp waarom dit beeld Darwin inspireerde voor zijn evolutietheorie.

Plotseling gaan twee geelgekleurde landleguanen van ruim een meter een gevecht aan met elkaar. Sissende geluiden worden afgewisseld met oerkreten. Ze rollebollen op me af, maar na een kwartier is het plotseling beslist. De winnaar klimt triomfantelijk over de verliezer heen. En gaat rustig eten van een omgevallen cactus. Hoezo, recht van de sterkste?

Ik zoek de grootste schildpad ter wereld. Een groepje zit in een klein meertje op een heuvel rustig een maaltje gras weg te kauwen. Ik kijk naar hen en zij hebben alleen maar oog voor hun maaltijd. Door hun trage gedrag lijkt de tijd echt stil te staan.

Als ik onder water duik bij het eiland Bartholomé zie ik al snel een schichtige witpuntrifhaai. Ik kijk snel of er meer zijn, maar nee. Wel zie ik negen groene schildpadden die rustig voorbij zwemmen en me aan kijken.

Het baltsgedrag van een blauwpootgent is erg bijzonder. Dansend tilt hij wisselend zijn ene en dan zijn andere poot op. Hij trekt zich niets van mij aan, druk als hij is om het wijfje te imponeren.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Galapagoseilanden - Kraamkamer van de evolutieleer

Galapagoseilanden - Kraamkamer van de evolutieleer

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Stap in Darwins voetsporen. Cruise langs de diverse eilanden. En ontmoet pinguïns, zeeleguanen en reuzenschildpadden.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.