Falklandeilanden - De schoonheid van sub-Antarctica

Doen!

Een bezoek aan de afgelegen Falklandeilanden is bijzonder. Hier vind je tips voor de beste en meest bijzondere excursies.

2. Zie de vechtende zeeolifanten

Een gewonde zeeolifant, een mannetje.
Corno van den Berg
Elk jaar komen de mannetjes zeeolifanten in oktober en november aan land om hun harem samen te stellen. Maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Veel mannetjes moeten vechten met andere mannetjes om hun vrouwtjes. Waarbij tot bloedens toe wordt gestreden. Een waar spektakel waar je als bezoeker stil van wordt.

De heersende mannetjes ('beachmasters' genoemd) moeten andere mannetjes ('satellite bulls' genoemd) op afstand houden. Deze proberen keer op keer dichterbij de vrouwtjes te komen; aan land en via de zee. En tussendoor moeten de mannetjes ook nog paren met zijn tientallen vrouwtjes.

Ga zitten en bekijk dit indrukkende schouwspel op je gemak. Je zult al snel begrijpen waarom de mannetjes zo'n 12 kilo per dag aan gewicht verliezen. Hou wel afstand, want ze willen hun vrouwtjes ook tegen jou graag beschermen.

Deel

Meer over deze droomplek

Falklandeilanden - De schoonheid van sub-Antarctica

Falklandeilanden - De schoonheid van sub-Antarctica

Ontdek de 12 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek vijf (!) soorten pinguïns. Ontmoet de zeldzaamste roofvogel ter wereld. En wandel door het ruige landschap vol wilde dieren.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.