Falklandeilanden - De schoonheid van sub-Antarctica

Gaan!

Beste tijd:
De seizoenen op de Falklandeilanden zijn omgekeerd aan de onze. Als het hier herfst is, begint daar de lente. Wat tezamen met de zomer (eind december, januari en februari) de beste tijd is om te gaan.

Dit is ook de tijd dat de meeste dieren (zoals diverse soorten pinguïns, zeeolifanten en zeeleeuwen bijvoorbeeld) aan land komen om te paren en hun jongen te krijgen. Wie later in het seizoen gaat kan veel jonge dieren zien, al bestaat de kans dat de zeeolifanten alweer weg zijn.


Vraag ernaar bij je planning van de reis.

Let op!
Het klimaat van de Falklandeilanden is koud en nat; het regent er vaak. Al kun je in het voorjaar ook wel zonnige dagen beleven met een temperatuur van 15 tot 20 graden. En het weer kan ineens omslaan, waardoor je altijd goed voorbereid op pad moet.

Het kan zijn dat door de golven of de wind een landing op een bepaalde plek niet mogelijk is.


Zorg ervoor dat je bezoek lang genoeg is om meerdere landingen te maken. Het zou zonde zijn als je de eilanden niet goed kunt bekijken door slecht weer omdat je te weinig dagen hebt.

Hoe kom ik er?
De meeste toeristen komen hier met een cruiseboot of expeditieschip. Ze zijn veelal op weg naar South-Georgia en daarna Antarctica. Er zijn vluchten vanuit Engeland direct naar Stanley op de Falklandeilanden.

Verder lezen:

Falklandeilanden op de kaart

Meer over deze droomplek

Falklandeilanden - De schoonheid van sub-Antarctica

Falklandeilanden - De schoonheid van sub-Antarctica

Ontdek de 12 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek vijf (!) soorten pinguïns. Ontmoet de zeldzaamste roofvogel ter wereld. En wandel door het ruige landschap vol wilde dieren.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.