Falklandeilanden - De schoonheid van sub-Antarctica

Mijn hoogtepunten

Ik ben erg benieuwd.

De beroemde Falklandeilanden zijn het eerste land dat ik zie op deze cruise. En ik weet er eigenlijk best weinig van. In de vroege ochtend verschijnen de rotsen tussen de mist. Een waterig zonnetje zet het geheel in een fel licht, al zie ik weinig. Maar langzaam trekt de mist weg en laten dolfijnen van Peale zich zien naast de boot. Deze fraaie zwartwitte dolfijnen zijn een mooie introductie in dit bijzondere gebied.

Ik ga bij een kolonie rotsspringers zitten. En ik zie al snel waarom ze hun naam hebben gekregen. Met twee poten tegelijk springen van rots naar rots, wat er koddig uit ziet. Veel dieren komen drinken uit de beek met gletsjerwater naast me. Waarbij ze soms vechten om een plekje. Ik begrijp waarom dit de luidruchtigste pinguïns worden genoemd. Maar leuk is het wel.

Een falklandcaracara laat zich uitgebreid bekijken en fotograferen. Van op twee meter. Ik had ooit een documentaire over deze roofvogels gezien en zie in de uren er na veel terug, maar dan in het echt. Ik zie ze continu: vechtend, etend en laagvliegend over de diverse pinguïnkolonies. Het is moeilijk te geloven dat dit één van de meest bedreigde roofvogels ter wereld is …

Een kolonie wenkbrauwalbatrossen zit op de rand van een klif. Zodat ze direct van de wind gebruik kunnen maken. Diverse albatrossen komen aanvliegen, hun vleugels zijn onhandig groot. Net als hun landing, die er erg klunzerig uit ziet. Maar als ze hun partner vinden begint het paarritueel. Ze raken elkaar zacht aan met hun bek open en rangschikken de veren van de partner. Sommige dieren zitten al op een ei. Ik blijf nog maar even zitten kijken.

Wandelen over eilanden als Carcass Island en Saunders Island is de beste manier om het landschap in je op te nemen. En ik struikel bijna over de diverse soorten pinguïns, zeeolifanten en zeeberen. Alle dieren zijn druk in de weer. Sommige komen net uit zee, anderen willen paren of een nestje bouwen, enzovoort.

Een lokaal gezin geeft met Engelse thee met koekjes. Vanuit het raam kijk ik uit over de kust, golven slaan op de rotsen. Ze wonen hier al 30 jaar en peinzen er niet over om te verhuizen. De rust en ruimte zijn belangrijker dan de vele dagen regen en stormachtig weer.

Ik loop langs het hoge boendergras, dat hier ooit massaal groeide. In het gras zie ik een broedende Magelhaenpinguïn die me nieuwsgierig aan kijkt. Ik loop maar door, hij heeft belangrijkere dingen aan zijn kop.

Het dorpje Stanley is typisch Engels. De rode telefooncel, de Engelse vlag, typische Britse architectuur (ook pubs) en veel Landrovers. Hoe Brits wil je het hebben? Het museum biedt veel achtergrondinformatie, maar de zon schijnt dus ik blijf niet al te lang.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Falklandeilanden: een Droomplek.

Vanuit Ushuaia in Argentinië kun je eenvoudig naar de Falklandeilanden reizen. Het is goed te combineren met het oostelijker geleden Zuid-Georgia, dat ook tot de hoogtepunten op aarde behoort. En vanuit daar naar Antarctica reizen.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. Door de ligging leven verschillende soorten pinguïns op de Falklandeilanden.
  2. Ook zee-olifanten en zeeberen zijn hier veel te vinden.
  3. Dit is de perfecte introductie voor een reis naar Antarctica.

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Falklandeilanden - De schoonheid van sub-Antarctica

Falklandeilanden - De schoonheid van sub-Antarctica

Ontdek de 12 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek vijf (!) soorten pinguïns. Ontmoet de zeldzaamste roofvogel ter wereld. En wandel door het ruige landschap vol wilde dieren.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.