Falklandeilanden - De schoonheid van sub-Antarctica

Publiekstrekkers

Naast vijf (!) soorten pinguïns kun je op de Falklandeilanden veel andere dieren tegen komen. Waaronder zeeberen, zeeolifanten en veel vogels.

4. Macaronipinguïn

engels: macaroni penguin latijn: eudyptes chrysolophus
Een macaronipinguin op de rotsen.
Corno van den Berg

De macaronipinguïn is niet de bekendste, maar wel één van de meest opvallende pinguïns die er zijn. Macaronipinguïns worden zo'n 70 centimeter groot. Ze zijn zwart/wit, maar op hun kop zitten lange gele wenkbrauwen. Hun naam stamt af van jonge Engelse reizigers uit de 18e eeuw. Om op te scheppen dat ze in het verre Italië geweest waren, kleedden ze zich extravagant. De droegen onder meer hoeden met veren en lieten hun haar verven. Ze werden de 'macaroni dandy's' genoemd, met de pasta als verwijzing naar Italië. Britse poolreizigers moesten bij het zien van een macaronipinguïn meteen aan hen denken. Deze dieren leven vooral van krill en kleine vissen. Macaronipinguïns zijn hoofdzakelijk te vinden op de subantarctische eilanden, waaronder de Falklandeilanden.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 25-50%

Deel

Meer over deze droomplek

Falklandeilanden - De schoonheid van sub-Antarctica

Falklandeilanden - De schoonheid van sub-Antarctica

Ontdek de 12 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek vijf (!) soorten pinguïns. Ontmoet de zeldzaamste roofvogel ter wereld. En wandel door het ruige landschap vol wilde dieren.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.