Falklandeilanden - De schoonheid van sub-Antarctica

Publiekstrekkers

Naast vijf (!) soorten pinguïns kun je op de Falklandeilanden veel andere dieren tegen komen. Waaronder zeeberen, zeeolifanten en veel vogels.

15. Zeeluipaard

engels: leopard seal latijn: hydrurga leptonyx
Een zeeluipaard van dichtbij.
Liam Q

Zeeluipaarden zijn zeehonden, maar wel anders dan wij ze kennen. Dit zijn felle, maar vooral snelle roofdieren. Het slanke dier heeft een opvallend brede kop met grote onderkaak om een prooi te kunnen grijpen. Op hun menu staan zowel krill en vis, maar ook pinguïns. En ze eten zelfs jongen van andere zeehonden. Het vrouwtje is groter en zwaarder dan het mannetje: ze wordt 3,5 meter lang en weegt dan 590 kilogram. De vacht is gespikkeld en zijn poten zijn langer dan bij de andere soorten. Zeeluipaarden zijn solitaire dieren. Over hun voortplantingsgedrag is nog niet veel bekend. De oudere dieren leven voornamelijk langs het pakijs, terwijl de jongeren veel op de omliggende eilanden (waaronder de Falklandeilanden) worden gezien.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 25-50%

Deel

Meer over deze droomplek

Falklandeilanden - De schoonheid van sub-Antarctica

Falklandeilanden - De schoonheid van sub-Antarctica

Ontdek de 12 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek vijf (!) soorten pinguïns. Ontmoet de zeldzaamste roofvogel ter wereld. En wandel door het ruige landschap vol wilde dieren.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.