Machu Picchu - Verloren Inca-stad in de bergen

Gaan!

Beste tijd:
De droge periode is van april tot oktober. Feitelijk is dit ook de enige tijd om de stad te bezoeken, want in alle andere maanden kun je regen verwachten, veel regen. En zelfs geblokkeerde wegen vanwege de regen. Om nog maar te zwijgen over het beperkte uitzicht door de wolken.

De maanden april en mei zijn relatief rustig als het om toeristen gaat, terwijl juli en augustus extreem druk zijn. Maar in deze zomermaanden heb je wel de beste kans op mooi weer en dus het beste uitzicht. Ook eind september heb je een goede kans om minder mensen tegen te komen.

Let op!
Neem de tijd voor Machu Picchu. Veel toeristen komen hier slechts een dag of zelfs een halve dag. Maar de zonsopkomst of zonsondergang in de bergen is altijd een bijzondere gebeurtenis.


Terwijl het gebied rondom de stad ook zeker de moeite waard is. En je zult dan veel meer begrijpen van het Inca-volk, hun leven en hun gebruiken. Maar ook waarom wetenschappers het moeilijk vinden deze stad te verklaren.

Vergeet je zonnebrand, zonnebril en pet niet, ook als het bewolkt is. Het kan niet alleen snel open trekken, maar de zon heeft zelfs met wolken altijd nog kracht genoeg om je huid stevig te verkleuren.

Het kan ongezellig druk worden bij de ruïnes. Bussen vol toeristen die luidruchtig de paden af struinen doen deze plek geen recht. De enige manier om ze te voorkomen is door vroeg in het seizoen te gaan. En wil je dan zeker zijn van rust, ga vroeg in de ochtend.

 


Of slaap in een hotel dichtbij. Zodat jij als eerste de kracht van deze plek ervaart als de dag begint. Op de Inca Trail is de route vaak goed aangegeven, de gids kent de route op zijn duimpje, net als de slaapplaatsen. Laat duidelijk weten wat je interesses en voorkeuren zijn zodat hij er mee rekening kan houden.

Hoe kom ik er?
De afstand naar Cuzco is ongeveer 80 kilometer via de weg. Lag Machu Picchu enkele eeuwen geleden nog totaal verlaten tussen de bergen, inmiddels kunnen grote bussen parkeren bij de ruïnes. Dagelijks gaan er talloze bussen, maar ook treinen vanuit Cuzco naar Machu Picchu. En weer terug.

Verder lezen:

Machu Picchu op de kaart

Meer over deze droomplek

Machu Picchu - Verloren Inca-stad in de bergen

Machu Picchu - Verloren Inca-stad in de bergen

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel de meerdaagse Inca Trail. Zie de gebouwen in het voor de Inca's belangrijke maanlicht. En beklim de heilige Huayna Picchu.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.