Machu Picchu - Verloren Inca-stad in de bergen

Mijn hoogtepunten

De beklim Huayna Picchu en zie de stad vanuit een ander oogpunt

  • Ik loop hier een dag rond. Vooraf had ik me goed ingelezen en kende al diverse theorieën. De gekwalificeerde gids houdt het er op dat Machu icchu een stad van een leider was, een Inca. Maar welke weten ze niet. Na alle theorieën te hebben gehoord moet ik zelf beslissen wat het meest waarschijnlijk is. Lastig.

  • Ik loop de alternatieve Inca Trail langs de Salkantay, met 6.270 meter de hoogste berg in dit deel van Peru. Het was een lastige keuze. De populaire Inca Trail naar Machu Picchu wordt letterlijk overlopen. Het is zo druk dat er een maximum van 500 mensen per dag is gesteld. Desondanks loop je nooit alleen. De meerdaagse Salkantay-trek is landschappelijk gezien minimaal zo indrukwekkend, maar een stuk rustiger. Al heb je niet dat je uiteindelijk Machu Picchu bereikt. Maar de sneeuw, de 'vier seizoenen in één dag' en landschappen maken dat meer dan goed.

  • De klim naar de heilige berg Huayna Picchu is steil. Ook hier is een maximum aan het aantal bezoekers gesteld. Het is warm, de zon schijnt en zweet is al snel zichtbaar bij me. Maar het uitzicht op de oude Incastad is uniek. En ik besluit dan ook de lange route te kiezen. Dus via het regenwoud langs de Tempel van de Maan, waar volgens wetenschappers de Inca's werden begraven. Kolibri's laten zich zien, net als talloze andere vogels.

  • Ook ik ontkom er niet aan. Op het hogere deel van Machu Picchu lopen lama's. En dus kan ik het ultieme shot maken van Machu Picchu tesamen met deze guitige dieren. Al moet je niet te dichtbij komen, want dan is een lading lavasnot je deel. Al valt het wel mee hier, merk ik. De dieren zijn aan die gekke toeristen gewend geraakt.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Machu Picchu - Verloren Inca-stad in de bergen

Machu Picchu - Verloren Inca-stad in de bergen

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel de meerdaagse Inca Trail. Zie de gebouwen in het voor de Inca's belangrijke maanlicht. En beklim de heilige Huayna Picchu.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.